Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Azért szeretünk, mert Isten szeret minket

2017. március 28. 03:00 - magyarosijulia

„Mi tehát azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket." (1Jn 4:19, NIV fordítás)

Isten képmására lettünk megteremtve, hogy két dolgot tegyünk a világban: megtanuljuk szeretni Istent és az embereket. Az egész élet a szeretetről szól.

De a szeretet Istennel kezdődött. Ő előbb szeretett minket, és ezért vagyunk képesek másokat szeretni (1Jn 4:19). Az egyetlen ok, amiért tudod szeretni Istent vagy bárki mást az, hogy Isten előbb szeretett téged. Abban mutatta meg szeretetét, hogy elküldte Jézus Krisztust a Földre, hogy meghaljon érted. Abban mutatta meg a szeretetét, hogy megteremtett téged. És az ő szeretetét mutatja minden, amid van az életben. Ez mind Isten szeretetének az ajándéka.

Ahhoz, hogy szeretni tudjunk és nagy szeretet legyen bennünk mások felé, először meg kell értenünk és éreznünk kell, hogy mennyire szeret minket Isten. Nem beszélni vagy olvasni akarunk a szeretetről, hanem arra van szükség, hogy megtapasztaljuk Isten szeretetét.

El kell jutnod végül oda, hogy teljesen megértsd, hogy Isten rendkívüli módon és feltétel nélkül szeret téged. Biztosnak kell lenned abban az igazságban, hogy nem tudsz semmi olyat tenni, ami megakadályozná Istent abban, hogy szeressen téged.

Amint belül érezzük és megbizonyosodunk Isten feltétel nélküli szeretetéről, elnézőbbek leszünk majd más emberekkel is, és nem lesz bennünk már az harag, ami korábban bennünk volt.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Kivel kellene türelmesebbnek lenned?
  • Kire kellene több időt szánnod?
  • Kinek kellene megbocsátanod?
  • Kinek van szüksége arra, hogy irgalmas és elnéző légy vele? 

Mit fogsz mindezek érdekében tenni ezen a héten?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.03.21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása