Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Azért vagy életben, mert Isten szeretni akar téged

2017. március 29. 03:00 - Benjoe70

„Mert őbenne választott ki bennünket a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte. Szeretetből eleve arra rendelt bennünket, hogy Jézus Krisztus által – akarata és tetszése szerint – fogadott gyermekeivé legyünk.” (Ef 1:4-5, SZIT)

388204_627085899_big.jpg

Nemrég egy férfi jött be az irodámba és azt mondta; „Keresztény vagyok, de úgy érzem, nem jutok sehova, mintha megragadtam volna és egy helyben járnék.”

Azt kérdeztem: „Ön szerint mi lehet a probléma?”

Ő így válaszolt: „Szerintem a probléma az, hogy nem szeretem Istent eléggé.”

Mire én: „Ez nem az ön problémája. Az ön problémája nem az, hogy nem szereti eléggé Istent. Az ön problémája az, hogy nem érti meg, hogy Ő mennyire szereti önt.”

A szeretet mindig a szeretetre válaszol. A Biblia szerint: „Azért szeretünk, mert Ő előbb szeretett minket.”(1Ján. 4:19) Amikor azt mondod: „Nem szeretem Istent, az azért van, mert nem érted, hogy Ő valójában mennyire szeret téged.”

Hogy megértsd életed célját és hívását, Isten természetét kell megértened. Isten maga a szeretet. A szeretet az Ő természetének a lényege. Isten az egyetlen oka annak, hogy a szeretet létezik az univerzumban. A hangyák és a csigák nem tudnak szeretni, de te Isten képmására lettél teremtve, így szeretni is tudsz.

Az az oka, hogy létezel, hogy Isten szeretni akart téged. Életed elsődleges célja, hogy Isten szeressen! Igen, fontos a szolgálat, az engedelmesség és az Isten felé való bizalom, de a legfontosabb, hogy szeresd Őt.

Akkor hát még egyszer: Az elsődleges feladatod nem az, hogy tégy valamit, hanem csak annyi, hogy Isten szeressen.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit felelsz arra az igazságra, hogy az elsődleges feladatod az, hogy élvezd a kapcsolatodat Istennel?
  • Gondolj jelenlegi kapcsolatodra Istennel. Több lett ez a kapcsolat szabályok és rituálék által, mint szeretet által?
  • Milyen hatással van az engedelmességedre és az Istennek tett szolgálatodra az, hogy megmártózol az Ő szeretetében?

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2017.03.22.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása