Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A szeretet egy készség, amely tanulható

2017. április 02. 03:00 - K. Juc

bigstock-years-old-boy-riding-a-bicyl-30651686.jpg

"Kedves barátaim! Szeressük egymást továbbra is, mert a szeretet Istentől van. Aki szeret, az Isten gyermeke, és ismeri Istent." (1 János 4:7, NLT fordítás)

A szeretet egy készség, amely tanulható. Másként szólva: olyasmi, amiben idővel egyre jobb lehetsz. Ez azt is jelenti, hogy a szeretetben gyakorlással tudsz fejlődni.

Lehet, hogy szerinted nagyon jól tudsz szeretni másokat, de Isten azt szeretné, hogy még jobb legyél benne – hogy a szeretet szakavatott mestere légy! Ennek ellenére, az emberek többsége sosem tanul meg igazán szeretni.

Belőled is válhat kapcsolati szakértő. Ugye jó lenne, ha az emberek úgy ismernének, mint akiben rendkívüli szeretet van mások felé? Amikor arról beszélgetnek, mennyire szeretsz másokat, talán ilyesmit mondanának: “Őt egyáltalán nem zavarja, hogy ki vagy és hogy nézel ki” vagy “Őt nem az érdekli, hogy eddig milyen utakon jártál, mi rosszat tettél vagy honnan jöttél.”

A gyakorlás – újból és újból – az egyetlen módja annak, hogy jó légy valamiben. Amikor először próbálkozol, még ügyetlennek fogod érezni magad, de minél többet gyakorolsz, annál jobb leszel benne.

Ugyanez igaz a szeretetre is (1János 4:7), ezért gyakoroljuk a szeretetet egymás felé! A Biblia azt mondja: “Gyakoroljátok ezeket a dolgokat, legyetek bennük elkötelezettek, hogy mindenki számára egyértelmű legyen az előrehaladásotok” (1 Timóteus 4:15, HCSB fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondolj valakire, akit ismersz, és aki nagyon szeret másokat. Hogyan tanulhatnál tőle?
  • Milyen konkrét módokon tudnád gyakorolni a szeretetet mások felé ezen a héten?
  • Mit tanulhatsz Jézustól a szeretettel kapcsolatban?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.03.26.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása