Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Legyen szeretet minden cselekedetedben

2017. április 04. 03:00 - kennedymárti

“Tegyetek mindent szeretetben” (Korinthusiakhoz írt 1. levél 16:14, TEV fordítás).

Pál apostol azt mondja, „Tegyetek mindent szeretetben” (Korinthusiakhoz írt 1. levél, 16:14 TEV fordítás).

Nem azt mondja, hogy néhány cselekedetetek legyen szeretetteljes, hanem minden, amit tesztek. Továbbá azt is mondja, „bármit teszek, ha nincs bennem szeretet, nincstelen vagyok” (Korinthusiakhoz írt 1. levél 13:3, MSG fordítás).

A lényeg tehát az, hogy bármilyen munkát lehet dicsőítésnek felfogni, ha az az Isten szeretetének modelljére épül; legyen az a szeretet kollégák, ügyfelek vagy vendégek felé kifejezve.

A következőképpen gondolj erre: az angol „career” (karrier) szó kétharmadát C-A-R-E (törődés) szó teszi ki. Az angol filantróp, John Ruskin egyszer azt mondta, „Amikor a szeretet és a szakértelem találkozik, abból mestermű fog születni.”

Szeretném tehát, hogy ha minden nap imádkoznál ezen a héten – akár otthon vagy az iskolában, a kertedben, vagy az irodádban, vagy bárhol, ahol dolgozol. Így imádkozz, „Atyám, ma a munkám végzése során téged akarlak dicsérni. Használni akarom a talentumaimat. Úgy akarom végezni a dolgomat, mintha neked dolgoznék és ezt szeretettel akarom tenni.”

„Az Isten irgalmára kérlek titeket barátaim: Ajánljátok magatokat élő áldozatként Istennek, szenteljétek életeteket Isten szolgálatára, neki tetsző módon. Ez az igazi dicsőítés, amit áldozatként kell hoznotok elé” (Rómaiakhoz írt levél 12:1, TEV fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan tudod Isten dicsőíteni a munkád végzése közben?
  • Hogyan jellemeznének a kollégáid az alapján, ahogyan bánsz velük?
  • Milyen ajándékokat helyezett el nálad Isten? Hogyan használod ezeket a munkahelyeden vagy a karrieredben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.03.28.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása