Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért kellene irgalmat mutassunk?

2017. április 19. 03:00 - daniella_89

“Legyetek irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas.“ (Lukács 6:36, NIV fordítás)

forgiveness1.jpg


Egy tulajdonság sem írja le teljesebben Istent, mint az irgalom. Ez az első jellemvonás amit Isten használ, hogy bemutassa magát az Írásokban. Ez egy fontos tulajdonság Jézus minden komoly követőjének is a fejlődésre. Ha ez Isten legbelső része, akkor számunkra nélkülözhetetlen.

De mi motiválhat, hogy könyörületet tanúsítsunk embereknek az életünkben?

1. Isten irgalmas.
Jézus mondta:“Legyetek irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas.“ (Lukács 6:36, NIV fordítás)

Mielőtt megítélsz másokat a bűnükért és bukásaikért, emlékezz rá, Isten hányszor bocsátott meg neked. Ha terhes számodra valakinek segítséget nyújtani a szükségben, állj meg és emlékezz rá, hogyan vigasztalt Isten, amikor fájdalmat éltél át. Amikor azokra az emberekre gondolsz, akik próbára teszik a türelmedet, állj meg, és emlékezz, mennyire türelmes hozzád Isten. Mikor úgy érzed, elégtételt vennél valakin, aki rosszindulatú vagy igazságtalan volt veled, állj meg és emlékezz, milyen kedves volt veled Isten, mikor az ellensége voltál (Lásd: Róma 5:10.).

2. Minden nap szükségem van irgalomra.
Nem számíthatok rá, hogy minden nap tökéletes leszek egészen halálomig, így több irgalomra lesz szükségem. A Biblia azt mondja: “Semmi irgalom nem tanúsíttatik azoknak, akik semmi irgalmat nem mutattak másoknak.” (Jakab 2:13a, GW fordítás) Szükségem van Isten bocsánatára, kedvességére, türelmére és segítségére életem minden napján. Isten azt mondja, azt kapod, amit adsz. A megbocsátás és az irgalom egy kétirányú utca.

3. Az irgalom boldoggá tesz.
Jézus mondta: “Boldogok akik irgalmasok másokhoz” (Máté 5:7a, GNT fordítás). Az irgalom cselekedetei kimozdítanak önmagamból. Kimozdítják a fókuszomat önmagamról és mások felé irányítják. Ez pedig boldogságot idéz elő. Tulajdonképpen az iszonyúan erős mód a depresszió legyőzésére az irgalom cselekedetein át vezet. Ahogy elajándékozod az életed, a boldogság elkezd visszajönni hozzád, és a depresszió felhői felemelkednek és szertefoszlanak.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • A három fent felsorolt ok közül (hogy miért tanúsítsunk irgalmat) melyik a legmeggyőzőbb számodra? Miért?
  • Isten feléd irányuló kegyelme hogyan segít inkább abban, hogy könyörületet mutass mások felé?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.04.12)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása