Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A kereszt üzenete: Engedd el!

2017. április 21. 03:00 - magyarosijulia

„Vigyázzatok, hogy közületek senki se mulassza el válaszolni a kegyelemre, amit Isten ad, mert ha valaki elmulasztja, könnyen feltörhet benne a keserűség, ami nem csak önmagában rossz, de sokaknak megmérgezheti az életét." (Zsidók 12:15, Phillips fordítás)

A megbocsátás ingyen van, de nem olcsó! Jézus Krisztus életébe került! Ugyanakkor nem is könnyű. A megbocsátás csak akkor valósulhat meg, amikor a megbántott személy vállalkozik arra, hogy elfelejtse a tartozást, sőt nem is akarja kiegyenlíteni a számlát, vagy bosszút forralni. Ezt tette Jézus értünk, és erre hív el minket is, hogy így viszonyuljunk másokhoz.

De hogyan tudnád elengedni a fájdalmadat? A Biblia három lépést mutat, melyek által szabadságunk lehet a meg nem bocsátástól.

  • Hagyd Istenre. Add fel azt a jogodat, hogy bosszút állj valakin. Ha elégtételt akarsz szerezni magadnak, csak még jobban fokozod a konfliktust. Inkább engedd, hogy Isten egyenlítse ki a számlát.
  • Gyógyulj a kegyelemmel. Az egyetlen módja, hogy elengedd a fájdalmad, hogy belekapaszkodsz Isten kegyelmébe. A Biblia ezt mondja: „Vigyázzatok, hogy közületek senki se mulassza el válaszolni a kegyelemre, amit Isten ad, mert ha valaki elmulasztja, könnyen feltörhet benne a keserűség, ami nem csak önmagában rossz, de sokaknak megmérgezheti az életét." (Zsidók 12:15, Phillips fordítás). A keserűség ragályos!
  • Szegezd fel a keresztre! A kereszt Isten válasza minden szükségedre. Jézus meghalt, hogy bocsánatot nyerj! Meghalt, hogy szabad lehess a félelemtől, a keserűségtől és nehezteléstől. Nincs olyan pszichológia, terápia, pirula, semmilyen önsegítő szeminárium, ami olyan szabaddá tud tenni, mint a kereszt!

A Biblia azt írja: „Tudjuk, hogy a régi életünk meghalt Krisztussal a kereszten, hogy a bűnös természetünknek ne legyen hatalma felettünk és ne legyünk a bűn szolgái." (Róma 6:6, NCV fordítás). Ne légy többet a meg nem bocsátás bűnének a szolgája! Engedd el a neheztelést afelé, aki bántott. Tedd meg minden nap, ha szükséges. Függetlenül, hogy milyen gyakran tér vissza az a fájdalmas emlék, vidd Istenhez, kérd az Ő kegyelmét, majd hagyd a fájdalmad a keresztnél!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért nehéz feladni azt a jogod, hogy elégtételt szerezz magadnak?
  • Hogyan lettél te vagy mások a meg nem bocsátás bűnének a szolgája?
  • Kinek kell megbocsátanod? Kérd Isten kegyelmét, hogy meg tudd tenni!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.04.14)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása