Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Élj a Mennyországért!

2017. április 23. 03:00 - Molyhoslepke

„Mert ha abba az országba kívánkoztak volna vissza, ahonnan eljöttek, bőven lett volna idejük, hogy visszatérjenek. De ők sokkal jobbat kívántak: olyan ország után vágyakoztak, amely a Mennyben van. Ezért Isten sem szégyelli, hogy az ő Istenüknek nevezzék. Ezeknek az embereknek Isten valóban elkészítette azt a Mennyei Várost!" (Zsidók 11:15-16 egyszerű fordítás)

A mennyország megváltoztatja teljes életfelfogásodat. Ha a mennyek felé vetted az irányt (amit a tegnapi tanítás után szívből remélek), akkor annak a valóságnak kell befolyásolnia tetteidet.

Az értékrendünk megváltozik. Az itt és mostért való létezés helyett az öröklétért fogsz élni. Azzal a tudattal élhetsz, hogy a jövőt biztosítva van. Bármi is történjék a földön, a valaha volt legcsodálatosabb helyen fogod az örökkévalóság​ot eltölteni az Úr mellett.

Így élj, ha a mennyek országa a végcélod:

  • Ne engedd, hogy a csábítás elterelje figyelmedet! „Szeretett testvéreim, kérlek benneteket, ne engedjetek a régi emberi természet gonosz kívánságainak, mert ezek a lelketek ellen harcolnak. Hiszen csak átutazóban vagytok ezen a földön, és valódi otthonotok nem itt van." (1Péter 2:11 egyszerű fordítás). Mind a jó, mind a rossz tényezők el tudják vonni a figyelmedet. Irányítsd a figyelmedet az örökkévaló jelentősségűre! Ne az elégtételre összpontosíts, akkor sem, ha társadalmunk minden tekintetben ezt próbálja sugallni. Tekints előre!
  • Ne engedd, hogy eltántorítsanak a nehézségek! Ezt olvassuk a Bibliában: „Nem a látható dolgokat tartjuk szem előtt, hanem a láthatatlanokra figyelünk. Ugyanis, ami látható, az hamar elmúlik, ami pedig láthatatlan, az örökké megmarad.” (2 Kor 4:18 egyszerű fordítás). Ha az öröklétért élsz, a gondjaid is kezelhetőbbnek tűnnek. Tartsd szem előtt, hogy mulandóak, és ne add fel!
  • Arra tartalékold az energiád, ami maradandó! „A mennyei dolgokon gondolkozzatok, ne a földieken járjon az eszetek!” (Kol 3:2 egyszerű fordítás). Istennek céljai vannak életeddel, teljesítsd ezeket! Élj egy dicsőítő életet! Építs kapcsolatokat Isten embereivel! Tölts időt azzal, hogy Jézushoz hasonlóvá válj a tanítványságban. Légy fáradhatatlan a szolgálatban! Beszélj Jézusról az embereknek! Ezek örökkévaló cselekedetek.

Azért teremtett téged az Úr, hogy a Mennybe juss. Ha Jézust teszed életed vezetőjévé, vele töltheted az öröklétet. Hagyd ezt a gondolatot elmélyülni benned...

...majd engedd, hogy megváltoztassa az életedet!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mik vonják el a figyelmedet az örökkévaló nézőpontról?
  • Néha jó dolgok is elterelnek minket Isten-adta céljainktól. Milyen példákat tudnál erre mondani?
  • Milyen rövidtávú problémák zavarnak mostanában? Hogyan értelmezhetnéd őket másképp az örökkévalóságra összpontosítva?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.04.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása