Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kedves Barátaim, Isten, az Atya, már régen kiválasztott benneteket

2017. május 16. 03:00 - nagynikoletta

„Kedves Barátaim, Isten, az Atya, már régen kiválasztott benneteket és tudta, hogy az Ő gyermekeivé lesztek.” (1Pt 1:2a, TLB fordítás)

El fogunk csüggedni, ez mindig így történik. Talán elcsüggedsz egy küzdelmes kapcsolat, megrekedt karrier vagy hanyatló egészségi állapot miatt.

Amikor csüggedtnek érzed magad, egy dolog felől biztos lehetsz: Isten kiválasztott téged, hogy a családja tagja légy. Jóval azelőtt, hogy Istent választottad volna, Ő kiválasztott téged!

A Biblia ezt mondja Péter első levele 1:2a-ban: „Kedves Barátaim, Isten, az Atya, már régen kiválasztott benneteket és tudta, hogy az Ő gyermekeivé lesztek.” (TLB fordítás)

Isten nem azért választott ki, mert megtettél ezért valamit. Mindez neki köszönhető. Nem az számít, hogy mennyire vagy jó, vagy okos, vagy lélekben buzgó. Isten azért mentett meg, mert szeret téged.

És ez örömhír – igazán örömhír! Ez az örömhír, amire az egész életedet fel kellene építened.

Semmit sem tehetünk annak érdekében, hogy helyet szerezzünk magunknak Isten családjában, de nyugodtak lehetünk afelől, hogy soha nem veszítjük el a családjában elfoglalt helyünket. Péter első levele 1:3b-ben ezt olvashatjuk: „… határtalan kegyelméből nekünk adta az újjászületés kiváltságát azért, hogy Isten családjában tagok lehessünk.” (TLB fordítás)

A helyed az Isten asztalánál az Ő kegyelmén alapul, nem a teljesítményeden. Nem te érdemelted ki az első alkalommal sem, és most sincs így. A világmindenség Teremtője ezt mondja: „Azt akarom, hogy a családom tagja légy!”

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A tudat, hogy biztos helyed van Isten családjában, hogyan változtatja meg az életszemléleted?
  • A mai napon mi fog segíteni abban, hogy megnyugodj Isten szeretetének és elfogadásának biztonságában?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.05.09.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása