Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Engedd, hogy Isten elfogadása megszabadítson a félelemtől

2017. május 24. 03:00 - Lilla:)

„Mégis kevéssel tetted az embert kisebbé Magadnál, dicsőséggel és méltósággal koronáztad meg." (Zsoltárok 8:5., GNT fordítás)

Mindannyiunk számára nehéz megérteni és elfogadni, hogy milyen egyediek és értékesek is vagyunk Isten számára. Épp az elutasítástól való félelmünk miatt vagyunk sebezhetőek, mert tele vagyunk kétségekkel önmagunkat illetően. Így amikor mások kritizálnak minket, mélyen legbelül kétségeink támadnak és félni kezdünk, hátha igazuk van. Tehát még jobban fáj.

Például, ha úgy tűnik, hogy valaki figyelmen kívül hagy egy bulin, lehet, hogy rögtön azt gondolod: „Biztosan nem kedvel!" Azonban előfordulhat, hogy az az ember éppen csak valami másra koncentrált, és egyáltalán nem is látott téged. Ha a félelem szemén keresztül nézzük a világot, eleve sebezhetőek vagyunk a kirekesztettség érzése miatt.

Még egy gondolat: A bűn következménye mindig bizonytalanság. Minél bűnösebbek vagyunk, annál bizonytalanabbá válunk. Ezért aztán rettegünk attól, mi lesz ha az emberek észreveszik, hogy mit is rejtegetünk, vagy elutasítanak minket, netalán megszűnnek szeretni minket a bűneink miatt.

Mi az ellenszere az elutasítástól való rettegésnek? Először is, tedd Istent az első helyre! Másodszor, kezdd el mások véleményét az örökkévalóság nézőpontjából szemlélni. Végül pedig fogadd el, amit Isten mond neked.

A Zsoltárok 8:5-ben azt mondja a Biblia: „Mégis kevéssel tetted az embert kisebbé Magadnál, dicsőséggel és méltósággal koronáztad meg." (GNT fordítás). Isten teremtett téged és Isten nem alkot selejtet.

Isten teremtett minket, ő pedig Krisztus által elfogad minket – nem azért, amit teszünk, hiszen soha nem lehetnénk elég jók a tökéletes Istenhez. Az Efézus 1:4-ben azt írja a Biblia: „Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben." (NIV fordítás). Jézus Krisztus meghalt a kereszten, kifizette az árat a mi bűneinkért és fedez minket az ő szeretetével. Isten lenéz rád és azt mondja: „Elfogadlak!" Neked csak annyit kell tenned, hogy elfogadod, amit Jézus tett érted.

Mivel Isten teremtett téged, Krisztus pedig elfogadhatóvá tett, ne aggódj azért, hogy mások mit mondanak rólad. Isten veled van és ott van neked. Ő sosem hagy el téged.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Beszéljetek a következő vers jelentéséről: „Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben." (Efézus 1:4, NIV fordítás).
  • Mivel Isten teremtett téged, Krisztus pedig elfogadhatóvá tett, ne aggódj azért, hogy mások mit mondanak rólad. Hogyan lehet ez az igazság alapján élni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.05.17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása