Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne maradj csendben az elutasítástól való félelem miatt

2017. május 25. 03:00 - K. Juc

stars_3.jpg

„A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés. Ennek a hitnek az alapján nyertek Istentől jó tanúbizonyságot a régiek.” (Zsidók 11:1-2)

A visszautasítástól való félelem a legfőbb oka annak, hogy sok keresztény nem osztja meg a hitét. Egyszerűen tartunk attól, mit gondolnak majd rólunk mások. Isten nekünk adta a Jó Hírt, mi mégsem merjük továbbadni, mert azon aggódunk, hogy a barátaink nehogy visszautasítsanak vagy fanatikusnak gondoljanak bennünket.

De hogyan lehet legyőzni az elutasítástól való félelmet? Azáltal, hogy Istent helyezzük első helyre – ez segít megértenünk a helyünket Isten családjában, és lehetővé teszi, hogy örökkévaló perspektívából tekintsünk mások véleményére.

Egész eddigi életedben másoktól vártad, hogy betöltsék azokat a szükségeidet, amelyeket egyedül Isten képes? Eddig nem a megfelelő személy elismeréséért éltél? Figyelj oda, mert rossz irányba tartasz – Isten az, aki a világosságod és a megváltásod szeretne lenni. Felajánlja a szeretetét, elfogadását, megerősítését és Ő az, aki mindent tud rólad, és mégis szeret. Jézus Krisztus kifizette a bűneid árát, hogy bocsánatot nyerj és Isten el tudjon fogadni.  

Arra bátorítalak, hogy egyszerűsítsd le az életed azzal, hogy ezt mondod: „Egyedül Isten jóváhagyására fogok koncentrálni, mert csak ez számít. Azt szeretném, hogy az életem kedves legyen Őelőtte. Az életem végén, amikor Isten előtt állok majd, szeretném hogy ezt mondja: „Jól van, jó és hű szolgám.”

A Biblia szerint egyetlen módon szerezhetjük meg Isten elfogadását: ha elfogadjuk a szeretetét, és azt, amit értünk tett. Teljesen rábízzuk az életünket. Ha ezt eddig nem tetted meg, most itt az alkalom. Imádkozz így: „Istenem, szeretném az életem fókuszába egyedül a te jóváhagyásodat tenni, ahelyett hogy mások elfogadásáért éljek. Beléd vetem a hitem és bízom abban, amit Jézus Krisztus értem tett. Rád bízom az életemet." (Ha elmondtad ezt az imát, kérlek, értesíts angol nyelven ezen a címen: rick@pastorrick.com)

Ha már keresztény vagy: kit ismersz, akinek hallania kellene Jézus Krisztus szeretetéről? Kit tudnál elhívni a hétvégén a gyülekezetbe? Ne hagyd, hogy az elutasítástól való félelmed miatt ne halljanak a világ legjobb híréről!

Döntsd el a mai napon: „Egyszemélyes közönség számára fogok élni, és egyedül Isten tetszését keresem.”

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen következményei lehetnek a barátainkra nézve annak, ha hagyjuk, hogy a visszautasítástól való félelem megakadályozza, hogy megosszuk velük az örömhírt (vagy, hogy elhívjuk őket a gyülekezetbe)?
  • Ha nem érzed magad méltónak Isten szeretetére, milyen segítségre van szükséged Istentől ahhoz, hogy megváltozzon a gondolkodásod a kegyelemről?
  • Mi az, amiről úgy érzed, Isten szeretné, hogy megtedd, de az elutasítástól való félelem eddig visszatartott? Beszélj róla Istennek!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.05.18.) 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása