Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten tervei már a születésed előtt elkezdődtek

2017. június 06. 03:00 - magyarosijulia

„Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, mindent tudtam rólad. Mielőtt megláttad a napvilágot, nekem már szent terveim voltak veled." (Jeremiás 1:5a, The Message fordítás)

Ha egy céltudatos és értelmes életet akarsz élni, használd ki maximálisan az Istentől kapott erősségeidet. Keresd meg a lehetőségét annak, hogy minél többet megtegyél abból, amit jól teszel, mint abból, amit nem.

Az egyik oka ennek, hogy Isten egyedinek teremtett meg és egy egyedi céllal alkotott. A Biblia azt mondja: „Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, mindent tudtam rólad. Mielőtt megláttad a napvilágot, nekem már szent terveim voltak veled." (Jeremiás 1:5a, The Message fordítás).

Akármi is történik, nyugalmat lelhetsz abban az igazságban, hogy Istennek szent tervei vannak veled. Előre úgy alkotott meg, hogy be tudd teljesíteni azokat a terveket. Istennek az életedre vonatkozó tervei nem abban a pillanatban kezdődtek el, amikor megszülettél. Azok a tervek a megszületésed előtt kezdődtek, amikor a Biblia azt mondja, hogy az anyád méhében megalkotott Isten.

De most következik a legjobb rész: Ahogyan Isten megalkotott elárulja, hogy milyen módon akar használni téged. Más szavakkal, ha meg akarod tudni, hogy mit kell kezdened az életeddel, figyelmesen és mélyen meg kell vizsgálnod, hogy miképpen alkotott meg Isten.

Az A.L.K.A.T.-od (a szíved adománya, lelki ajándékaid, karaktered, adottságaid és a tapasztalataid, melyeket Istentől kaptál) felfedik a célodat. Különíts el egy kis időt arra, hogy felfedezd a célodat, arra alapozva, hogy miként alkotott meg téged Isten.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondold át, hogy miben vagy jó, és milyennek alkotott Isten. Milyen következtetéseket tudsz ebből levonni arra nézve, hogy miként akar Isten használni az Ő munkájának a végzésére?
  • Milyen dolgok nehezítik meg neked, hogy kibogozd, hogy mire alkotott meg Isten? Kérj Istentől tisztánlátást, és kérj meg pár barátot, hogy osszák meg veled, hogy mit látnak benned – részletek, amelyek segíthetnek meglátni, hogy milyennek formált meg Isten.
  • Mit gondolsz arról, hogy Istennek már azelőtt terve volt veled, mielőtt anyád méhében megalkotott? Ez hogyan változtathatja meg azt, ahogyan élsz?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.05.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása