Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten receptje a jó egészséghez

2017. június 14. 03:00 - nagynikoletta

„Parancsaimat őrizze meg szíved, mert hosszú életet, magas életkort és jólétet szereznek azok neked!” (Péld 3:1b-2, NIV fordítás)

Ha létezne olyan pirula, amely – ígéret szerint – évekkel meghosszabbíthatja az életed, valószínűleg sok pénzt fizetnél érte. De mi lenne, ha azt mondanám neked, hogy keresztényként már nálad van a kulcs a hosszú élethez, és ráadásul teljesen ingyen?

Isten megadott minden alapelvet az egészséges életmódhoz a Szentírásban, a Bibliában. A Biblia kezelési útmutató a testedhez. Ahogyan Dávid mondja: „Uram, te alkottad a testemet; tégy értelmessé, hogy megtarthassam parancsolataidat” (Zsolt 119:73, TLB fordítás). A Mózes ötödik könyve 32:47-ben pedig ezt olvashatjuk: „Ezek az útmutatások nem üres beszédek, hanem az életet jelentik számotokra! Ezeknek engedelmeskedve hosszú ideig élhettek a földön” (NLT fordítás). Isten ezt mondja: „Ha azt teszed az egészségedért, amit én mondok, hosszú életed lesz.”

A mai igeversünkben ez áll: „Parancsaimat őrizze meg szíved, mert hosszú életet, magas életkort és jólétet szereznek azok neked!” (Péld 3:1b-2, NIV fordítás)

Melyek ezek a parancsok? „Teljes szívvel az Úrban bízzál, ne hagyatkozz a saját meglátásaidra. Minden helyzetben keresd az Ő akaratát, és megmutatja, hogy mely úton kell járnod. Ne értékeld túl bölcsességed, hanem féld az Urat és fordíts hátat a gonosznak. Gyógyulás lesz ez a testednek és életerő csontjaidnak. Tiszteld az Urat vagyonodból és összes jövedelmed legjavából, akkor gabonával telnek meg csűreid” (Péld 3:5-10a, NLT fordítás).

Ezek az igeversek rávilágítanak néhány olyan tényezőre, amelyekre valószínűleg nem is gondoltál, de segítenek megőrizni az egészségedet. A békesség, az Istenbe vetett bizalom, a tisztesség és feddhetetlenség, az alázat és a nagylelkűség mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egészséges legyél, mivel a testi egészségedet a szellemi és lelki egészséged befolyásolja.

Segítő kérdések beszélgetéshez és elmélkedéshez:

  • Mit jelent az, hogy tiszteld az Urat az „összes jövedelmed legjavából”?
  • Hogyan kellene változtatnod az általad felállított fontossági sorrenden, az időbeosztásodon vagy a gondolkodásmódodon, hogy jobban odafigyelj a szellemi és lelki egészségedre?
  • Melyek azok a területek az életedben, amelyeket szintén befolyásol a szellemi és lelki egészséged?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.06.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása