Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szánj időt a testedzésre

2017. június 22. 03:00 - Lilla:)

"Hasznos a fizikai edzés, azonban többet ér az áhítat gyakorlása, ami a jelen és jövő életünkre vonatkozó ajándékokat ígér." (I. Timóteus 4:8., NLT fordítás)

Az egyik módja az áhítat gyakorlásának, ha foglalkozunk a fizikai egészségünkkel is. Az a helyzet, hogy a tested nem semmittevésre lett tervezve. Isten azért teremtett, hogy cselekedj. Már az is megváltoztatja a fizikai és szellemi jóléted ha neki állsz naponta sétálni.

Az egyik dolog, amit észrevettem, hogy többségünk meg van erről győződve, de nincs elköteleződve ez irányban. Tudjuk, hogy jót tesz az edzés; meg vagyunk erről győződve, de ez nem jelenti azt, hogy teszünk is ez ügyben lépéseket.

Mi az általános kifogás? "Nincs időm."

Hadd kérdezzem meg, van időd arra, hogy beteg légy? Ha nem szánsz időt a testedzésre, valószínűleg rá leszel kényszerítve arra, hogy betegeskedéssel töltsd az időd. Ezt akarod?

Mi az általánosan jelentkező hiba? Túlzásokba esünk már a kezdetekkor. Nagy döntéseket hozunk és óriási célokat tűzünk ki, amiket már pár héten belül el is akarunk érni. Néhányan egyszer csak azt mondjátok: "Ha belehalok is, akkor is formába hozom magam!"

Az a filozófiánk, hogy ha a kevés jó, akkor a több még jobb. Jó pár éve kiestünk a formából és egy hét alatt akarjuk ezt helyre hozni! Ezért hát halálra hajtjuk magunkat, teljesen kimerülünk, ennek következtében pedig kiszállunk és feladjuk.

A kulcs az edzés, nem az, hogy túl feszítsük a húrt. Ha formába akarsz jönni, folyamatosan növeld a gyakorlatokat. Ez segíteni fog abban, hogy elkötelezett maradj egy következetes, általános edzés program mellett.

 

Segítő kérdések beszélgetéshez és elmélkedéshez:

  • Hogyan alakíthatnád úgy a napirended, hogy maradjon időd az edzésre?
  • Milyen új gyakorlatot tűzhetsz ki célul ezen a héten, ami segíthet abban, hogy hosszabb ideig maradhass elkötelezett?
  • Hogyan tudnál a családoddal együtt aktívabbá válni?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.06.15.)

 

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása