Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten ereje által egészségesebb életet élhetsz

2017. június 23. 03:00 - Szíj Melinda

„Ahogy a mi Urunkat feltámasztotta a halálból, Isten az Ő ereje által majd minket is új életre kelt az enyészetből” (1 Korinthus 6:14, NLT fordítás).

akaratero.jpg

Istennél soha semmi nem mehet veszendőbe. Isten nem pazarolja el a környezetünkben fellelhető természetes víz- és energiakészleteket, hanem sokféle módon újrahasznosítja azokat. Istennél a fájdalom sem hiábavaló. Ha fájdalmadat neki adod, azt az Úr majd arra használja, hogy segítsen vele másokon.

Isten volt a legelső és legjobb újrahasznosító.

Nem kivétel ez alól a tested sem. Istennél a tested sem fog kárba veszni, ha majd egyszer meghalsz. Az ő terve, hogy új életre kelti azt az örökkévalóság számára. Jelenleg tested 1.0 állapotában élsz, de a mennyben a 2.0 szintre fogsz lépni.

A Biblia így fogalmaz: „Ahogy a mi Urunkat feltámasztotta a halálból, Isten az Ő ereje által majd minket is új életre kelt az enyészetből” (1 Korinthus 6:14, NLT fordítás). A tested annyira fontos Istennek, hogy ő azt új életre fogja kelteni.

A Biblia azt a kifejezést használja, hogy Isten a testedet „az Ő ereje által” fogja feltámasztani. Isten ugyanazt az erőt fogja használni, amivel Jézust is visszahozta a halálból, amikor egy nap a te testedet kelti majd új életre a halálból. 

Ha Isten ezt meg tudja tenni, akkor képzeld el, mi mindenre képes még a te egészséges életre igyekvő kalandtúrád alatt. Ha olyan vagy, mint a legtöbb ember, akkor már kipróbáltad az egyéb módszereket. Tudatában vagy, hogy az akaraterő sohasem működik. Isten ereje azonban mindig. Pusztán akaraterődre támaszkodva idővel belefáradsz, és abbahagyod a fogyókúrát, feladod az edzéstervet. Mindvégig, míg saját akaraterődből próbálsz fogyókúrázni, megpróbálod magad erre rákényszeríteni.

A nagy elhatározások azonban nem működnek, ahogyan az sem, ha elszántságod fokát hatványozod. Hogy egészséges légy, többre van szükséged puszta akaraterőnél.

Az egészség eléréséhez akaraterőt használni olyan, mint ha megpróbálnánk egy hajót a robotpilótára beállított iránytól eltérően kormányozni. Rövid ideig talán működhet. Lehetséges, hogy erőből el tudod fordítani a kormányt egyik vagy másik irányba, hogy akaratodnak megfelelően módosítsd a haladási irányt. Ám az erőd nem fog örökké tartani, így ez csak rövid távú helyzetváltoztatás lehet.

Megbízni abban, hogy Isten halálból feltámasztani képes ereje életet átformáló  változásokat visz véghez – mint amilyen az egészséges életmódra való áttérés is – olyan, mint „eltéríteni” a robotpilótát. A robotpilótádat Isten Igéjéhez igazítva kell „beprogramoznod”. Amikor ez megtörténik, Isten beavatkozik az életedbe és formálni kezdi azt, és segít, hogy egészséges szokásokat tudj kialakítani.

Szükséged van Isten segítségére. Szükséged van az erőre, amely feltámasztotta Jézus testét a halálból, hogy segítségedre legyen a testi egészségedet érintő életmódbeli változtatások megvalósításában.

Megbízol Istenben, hogy egészséges életvitelhez segít? Kérd a segítségét! Ő az Egyetlen, akinek hatalmában áll ezt megtenni.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mesélj egy esetet, amikor saját erődből próbáltál egészséges életet élni.
  • Mit szeretnél változtatni az életeden, hogy egészségesebb életet élhess az idei esztendőben?
  • Milyen lenne az, ha megbíznál Istenben és az Ő hatalmának rendelnéd alá magad, miközben egy egészséges életmód kialakításán munkálkodsz?

*Daily Hope by Rick Warren (2017.06.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása