Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kötelezd el magad a legjobb mellett, ne érd be a jóval csupán!

2017. június 27. 03:00 - Anika Enikő

„Az odafentvalókkal törődjetek, ne a földi dolgokkal." (Kolossé 3:2, GNT fordítás)

Sokan azt gondoljuk, hogy korlátlanul egyszerre több dologra tudunk figyelni. Az agyunk azonban nem egy számítógép és nem tud egyszerre több különféle programot futtatni. Amikor azt gondoljuk, hogy több feladatot el tudunk végezni egyszerre, akkor tulajdonképpen nem erről van szó, hanem csupán egyik faladattól gyorsan átkapunk a másikhoz. A figyelmünk megosztott. Emiatt törik össze az emberek az autóikat amikor vezetés közben üzeneteket küldözgetnek.

Emiatt törik össze magukat az emberek az egészséges élet felé tartó úton is. Az egészséges élet elérésének érdekében szüntelenül Istenre kell figyelni és az Ő egészséges életre vonatkozó tervére. Arra kell összpontosítani, ami a legfontosabb, úgy, hogy ne engedd meg magadnak, hogy a jelentéktelen dolgok elvonják a figyelmedet. Ha Sátán nem tud rávenni, hogy rosszat tegyél, eléri, hogy kifárasszon csupa jó dologgal. Eléri, hogy túlságosan elköteleződj a jó mellett, de nem a legjobb mellett!

A Biblia ezt mondja: „Az odafentvalókkal törődjetek, ne a földi dolgokkat." ( Kolossé 3:2, GNT fordítás).

Amint azon dolgozol, hogy elköteleződj arra, hogy egészségessé válj és egészségesen élj, tedd félre mindazokat a dolgokat, amik nem számítanak, hogy Jézusra tudj figyelni és az Ő tervére a testeddel kapcsolatosan.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mik azok a jelentéktelen dolgok, amik elvonnak téged azoktól az emberektől vagy dolgoktól, amelyekre Isten hívott el?
  • Mit szeretnél elérni az egészséges életmódra való törekvésen keresztül? Mi motivál téged?
  • Miben különbözik az életed 5 év múlva, ha az egészséggel kapcsolatos céljaidban sikereket érsz el?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.06.20)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása