Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Gondold végig, mit eszel!

2017. június 28. 03:00 - K. Juc

„Tegyél próbára bennünket!" – kérte az őrt. „Hozass nekünk tíz napon keresztül minden étkezésre zöldségféléket és vizet! Azután hasonlíts össze bennünket azokkal a fiatalokkal, akik a királyi udvar ételeit eszik, és a kinézetünk alapján hozz döntést!" Az őr beleegyezett és megengedte nekik a tíznapos próbát. Amikor ez letelt, egészségesebbnek és erősebbnek látszottak, mint azok, akik a királyi udvar ételeit kapták." (Dániel 1:12-15, GNT fordítás)

no-cook-meal-prep-for-the-1200-to1500-calorie-level.jpg

Amikor Dániel eldöntötte, hogy nem szennyezi be magát Nebukadneccár király udvarának ételeivel, felvetett egy másik lehetőséget az őrnek: „Tegyél próbára bennünket!" – kérte. „Hozass nekünk tíz napon keresztül minden étkezésre zöldségféléket és vizet! Azután hasonlíts össze bennünket azokkal a fiatalokkal, akik a királyi udvar ételeit eszik, és a kinézetünk alapján hozz döntést!" Az őr beleegyezett és megengedte a tíznapos próbát. Amikor ez letelt, egészségesebbnek és erősebbnek látszottak, mint azok, akik a királyi udvar ételeit kapták." (Dániel 1:12-15, GNT fordítás).

Dániel nem evett össze-vissza és nem fogadott el bármit, amit elé tettek. Megfontolt volt a táplálkozásával kapcsolatban.

Amikor józanul gondolkodsz arról, amit megeszel, akkor Isten megadja az erőt, hogy folyamatosan jó döntéseket hozz. A józan gondolkodás önuralomhoz vezet. 

Ha előre tervezel, akkor el tudod kerülni, hogy vészhelyzetbe kerülj (amikor nagyon megéhezel, de éppen nincs nálad ennivaló). Elérheted, hogy a főétkezésed és az uzsonnád, amit előre bepakolsz magadnak, mindig egészséges legyen – így nem fogsz a zsíros, gyorséttermi ebéd után azonnal kidőlni délután.  

Ehelyett, a lehető legjobb formában leszel, tele energiával és kész bármit megtenni, amire Isten elhív.

A megfontoltság, a józan gondolkodás és az önuralom gyakorolása segíteni fog elérni az egészségeddel kapcsolatos céljaidat, és abban is segít, hogy jól tudd Istent szolgálni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Sorolj fel három olyan lépést, amit meg tudnál tenni, hogy jobban átgondold és előkészítsd az étkezéseid és ne forduljon elő vészhelyzet (amikor nagyon megéhezel, de nincs nálad ennivaló)? 
  • Melyik napszakban vagy leginkább hajlamos ilyen helyzetbe kerülni? Hogyan tudsz felkészülni ezekre az időszakokra, amikor sebezhetőbb vagy?
  • Milyen változásokat veszel észre magadon, amikor odafigyelsz arra, hogy mit eszel?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.06.21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása