Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten korlátlan forrásai rendelkezésedre állnak

2017. június 29. 03:00 - nagynikoletta

„Ha tehát feltámadtatok Krisztussal, olyan dolgokra vágyódjon a szívetek, amik odafent vannak, ahol Krisztus van, aki Isten jobbján ül. Az odafent levő dolgokkal foglalkozzon az elmétek, ne a földi dolgokkal!” (Kol 3:1-2, NIV fordítás)

Miközben arra törekszel, hogy egészségesebbé válj, azon kaphatod magad, hogy a stressz eltérít céljaidtól. A mindennapi élet problémái miatt gyakran esünk olyan kísértésbe, hogy egészségtelen döntéseket hozunk kényelemből vagy pedig azért, mert átmenetileg segítenek a stressz kezelésében.

Az igazság azonban az, hogy a problémák követni fognak az életed során mindig. Ha arra vársz, hogy az életed stresszmentes legyen, akkor arra sokáig várhatsz!

A Kolossé 3:1-2-ben ezt olvashatjuk: „Ha tehát feltámadtatok Krisztussal, olyan dolgokra vágyódjon a szívetek, amik odafent vannak, ahol Krisztus van, aki Isten jobbján ül. Az odafent levő dolgokkal foglalkozzon az elmétek, ne a földi dolgokkal!” (NIV fordítás)

A stressz a te döntéseden múlik. Akkor borulunk ki, amikor úgy döntünk, hogy a saját korlátolt forrásainkra összpontosítunk ahelyett, hogy Mennyei Atyánk korlátlan forrásaira koncentrálnánk.

Sosem leszel egészséges akkor, ha csak az akaraterőddel próbálsz meg felülkerekedni az akadályokon, ugyanis az egyszerűen nem elég erős. Gondolj inkább arra a tényre, hogy Isten olyan hatalmas, hogy a segítségedre tud lenni mindig, bármilyen kihívással is kell szembenézned amikor egészséges életre törekszel.

Segítő kérdések beszélgetéshez és elmélkedéshez:

  • Mi jelenti számodra a legnagyobb stresszforrást? Szerinted miért van ez így?
  • Mit gondolsz, Isten hogyan lehetne segítségedre ebben a helyzetben? Mi gátol abban, hogy elfogadd a segítségét?
  • Hogyan tudnál jobban Jézusra figyelni ahelyett, hogy a napi stresszforrásaidra figyelsz?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.06.22.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása