Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nincs kárhoztatás a botlásaidért

2017. július 11. 03:00 - Anika Enikő

 „Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak." (Róma 8:1)

Isten tudja, hogy a kudarc az élet része. Nem várja tőlünk, hogy tökéletesek legyünk. Nem lepődik meg, amikor valamit elrontunk, hisz elküldte Jézust, hogy megtisztítson bennünket romlottságunkból. Nem azért küldte el Jézust, hogy vádlón mutogasson ránk.

Ez azt jelenti, hogy bármennyire is elszúrtad az életben, Isten soha nem fog kárhoztatni. Isten érted van, és nem ellened.

Ez különösen bátorító, amikor változásokat szeretnél elérni az életedben vagy egészségesebbé szeretnél válni vagy túl lenni egy kemény élethelyzeten vagy életkörülményen. Tudván ezt, hogy Isten melletted van, és nem ellened, meg fogja változtatni azt, ahogyan reagálsz azokban az időkben, amikor baklövéseket követsz el. Meg kell legyen a bizalmad arra, hogy hittel továbblépj, mert Isten az oldaladon van. Isten azt akarja, hogy általa győzelmet arass a gabalyodásaidon és az összekúszált dolgaidon.

Isten nem várja el, hogy tökéletes légy. Ezért küldte el tökéletes Fiát, hogy elfedje azt a bűnt, amin te nem lennél képes túl lenni máshogyan.

Nem jelentesz kudarcot Isten számára. Csupán akkor buksz el, ha visszautasítod, hogy felállj és továbbmenj.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen kudarccal küzdesz, amiről azt hiszed, hogy Isten nem tudja megbocsátani? Imádkozz és kérd Istent, hogy segítsen téged bízni az Ő megbocsátásában és az irántad való szeretetében.
  • Milyen leckéket kellett megtanulnod az életed kudarcaiból? Hogyan segítettek ezek téged a lelki növekedésben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.07.05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása