Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Segíts, hogy úrrá legyek hitetlenségemen

2017. július 12. 03:00 - nagynikoletta

„Ha tudsz valamit tenni, szánj meg minket, és segíts rajtunk! Jézus így válaszolt: Ha tudsz valamit tenni…? Minden lehetséges annak, aki hisz. Ahogy elhagyták ajkait a szavak, a gyermek apja sírva fakadt. Hiszek, segíts hitetlenségemen!” (Márk 9:22-24, The Message fordítás)

faith_doubt.png

Lehetséges, hogy a hit és a kétségek egyszerre legyenek jelen életünkben? Igen! Lehet bizonyosságod afelől, hogy Isten véghez akar vinni valamit általad, de mégis halálra vagy rémülve.

De ez így rendben is van, mivel Isten lehetővé teszi, hogy azzal a hittel fogj hozzá, amivel már rendelkezel. Lehet, hogy még kicsiny a hited, de ez minden, amire szükséged van az induláshoz.

Egy bizonyos ponton mindannyian gondoltuk már azt, hogy „Uram, van hitem, de vannak kétségeim is”. Ekkor találkozhatunk Istennel, aki megadja nekünk mindazt, ami szükséges ahhoz, hogy továbbhaladjunk és véghez vigyük azt, amit ránk bízott.

Az életedben melyek azok a területek, ahol bízol Isten munkálkodásában? Melyek azon területek, ahol kételyeiddel küszködsz és azon tűnődsz, hogy vajon Isten tényleg segít rajtad?

Bár lehet, hogy remegnek a térdeid, csak tedd az egyik lábad a másik elé. Mindig haladj előre!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, Isten mit szeretne általad véghez vinni? Milyen feladatokat adott a mai napra?
  • Mi rémít meg az elhivatottságodat illetően? Miben kételkedsz?
  • Hogyan tud bátorítani a Szentírás abban, hogy a félelmeid ellenére hitben haladj előre?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.07.05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása