Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jöjj Istenhez egyszerűen úgy, ahogy vagy

2017. július 22. 03:00 - Szíj Melinda

„Isten megmutatta irántunk való nagy szeretetét azzal, hogy elküldte Krisztust, hogy meghaljon értünk, amikor még bűnösök voltunk”  (Róma 5:8 NLT-fordítás).

mess3.jpg

Mindazt, amit Jézus tett érted, szeretetből tette. A Biblia szerint Isten azért teremtett, hogy szeressen. Az egyedüli ok, amiért a világon vagy: mert arra születtél, hogy Isten szeressen. 

Ha Isten nem akarná, hogy élj, a szíved azon nyomban megállna; már nem is lélegeznél. Isten megteremtett, és életben akar tartani, hogy szerethessen és hogy te is viszontszerethesd őt. 

Isten nemcsak állította, hogy szeret; hanem meg is mutatta. A Biblia így fogalmaz: „Isten megmutatta irántunk való nagy szeretetét azzal, hogy elküldte Krisztust, hogy meghaljon értünk, amikor még bűnösök voltunk”  (Róma 5:8 NLT-fordítás). Úgy írja, hogy amikor még bűnösök voltunk. Mielőtt még egyáltalán ismertem volna Istent, vagy tudatára ébredtem volna, hogy szükségem van Istenre az életben, Jézus már meghalt értem. 

Létezik egy tévhit, mely szerint „rendbe kell szednünk magunkat”, mielőtt Isten színe elé járulhatnánk: „Ezt még mind el kell rendeznem. Van néhány dolog, amit először rendbe kell hoznom az életemben, és aztán fordulok Istenhez.” Ne tedd! Hozd magaddal Isten elé a problémáidat – a jót, a rosszat, a szégyenteljeset. 

Ha előbb rendezni akarod a körülményeidet, az olyan, mint amikor fogat mosunk, mielőtt felkeresnénk a fogorvost azzal a szándékkal, hogy tisztítsa meg a fogainkat, vagy amikor elmosogatjuk az edényeket, mielőtt a mosogatógépbe helyeznénk őket. Miért tesszük ezt? 

Isten inkább így szól: „Ne tedd, nem kell! Nem kell rendezned a soraidat. Hozz csak mindent magaddal hozzám! Gyere énhozzám minden problémáddal! Nálam mindenre megvan a válasz. Gyere csak egyszerűen úgy, ahogy vagy!” 

A Biblia így emlékeztet: „Ő szeretetéből segítséget küld alá a mennyből, hogy üdvözítsen” (Zsoltárok 57:3a TLB-fordítás). Ezt tette Jézus Húsvétkor. Elküldte önmagát a mennyből, hogy puszta szeretetéből üdvözítsen minket. Így hát bátran jöhetsz Istenhez a problémáiddal, mert nála van a megoldás.   

Ha e hír hallatán nem mozdulsz, akkor Jézus Krisztus halála és feltámadása merő pazarlás volt rád nézve, és nem hoz változást az életedbe. Lehet hogy felismered az ajándékot, ám el is kell azt fogadnod.

„Ha őszintén kimondod, hogy Jézus az Úr, és teljes szívedből hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz. Isten elfogad és üdvözít, ha őszintén hiszed ezt, és elmondod másoknak” (Róma 10:9-10 CEV-fordítás). 

Isten nem kéri tőled, hogy tarts be olyan ígéretet, amit nem vagy képes betartani. Isten azt kéri tőled, hogy higgy annak az ígéretnek, amit csak ő képes betartani. 

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez: 

  • Mit szükséges elengedned, amit már egy ideje próbálsz rendbe szedegetni, hogy közeledni tudj Istenhez?
  • Hogyan tükröződik életeden Isten irántad való túláradó szeretete, illetve hogy el is fogadtad azt?

 

* Daily Hope by Rick Warren (2017.07.15)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása