Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A gyermekeidnek szüksége van az irgalmasságodra

2017. augusztus 16. 03:00 - Lilla:)

"Szeressük egymást, mert a szeretet Istentől jön." (1János 4:7/a)

Ha tudni szeretnéd, hogyan legyél jó szülő és hogyan építs erős családot, nem az interneten vagy egy könyvesboltban kell keresgélned. Nem kell mást tenned, mint megnézned a legnagyszerűbb könyvet, a Bibliát, Isten Igéjét, hogy mit ír a gyermeknevelésről.

Ezt mondja az 1János 4:7/a: "Szeressük egymást; mert a szeretet Istentől jön".

A gyermekeknek mindennél jobban szükségük van a megingathatatlan és feltétel nélküli szeretetre. Szükségük van egy helyre, ahol elfogadják őket - a hibáikkal együtt is.

Mi az irgalmasság? A szeretet és a megértés ötvözete. Az, hogy tudunk mindent valakiről, és akkor is szeretjük.

A szeretet nem természetes. Meg kell tanulnod szeretni. Tanulni pedig csak úgy tudsz, ha gyakorlod. És a legjobb, ha azokon az embereken gyakorolod, akikkel egy életen át össze vagy kötve. Ha megtanulod szeretni a családodat, bárkit tudsz szeretni. Miért? Mert könnyű olyan embert szeretni, aki távol van, viszont ha ha valaki mindig veled van, azzal nem mindig egyszerű kijönni. Amikor a családodban gyakorlod a szeretetet, akkor tanulsz meg igazán szeretni.

Sokszor van az, hogy szeretjük a gyermekeinket, azonban nem tudjuk ezt úgy kifejezni, hogy ők is megértsék. A gyermekek három dologból értik meg, hogy szeretik őket: amikor azt fizikailag kimutatjuk, amikor azt nekik elmondjuk, és amikor odafigyelünk rájuk.

  1. A szeretetünk fizikai kinyilvánítása. A gyermekeknek nagyon sok ölelésre, fizikai érintésre és puszira van szükségük. Fizikailag érezniük kell a szeretetünket.
  2. Szavakkal való megerősítés. Minden nap el kell mondanod a gyermekeidnek - naponta többször is -, hogy mennyire szereted őket. Erősítsd ezt meg bennük, és építsd őket a szereteteddel.
  3. Figyelem. A legnagyobb ajándék, amit adhatsz másoknak az, ha figyelsz rájuk. Amikor a szemébe nézel és odafigyelsz a gyermekekre, azzal azt mondod: "Fontos vagy nekem. Meg akarom hallgatni, amit mondani akarsz." Amikor ezt teszed, akkor is irgalmasságot mutatsz feléjük.

Segítő kérdések beszélgetéshez és elmélkedéshez:

  • Milyen módon fejezik ki és fogadják el a gyerekeid a szeretetet?
  • Milyen rutinszerű tevékenységek vagy szokások segítségével tudnád megvalósítani azt, hogy a gyermekeidnek kimutasd a szeretetedet fizikailag, szavakkal és a rájuk való odafigyeléssel?
  • Ha nincsenek saját gyermekeid, van esetleg olyan gyerek, akiért felelős vagy (például az unokahúgodért, az unokaöcsédért, egy szomszédban lakó kisgyerekért vagy a barátaid gyerekeiért)?

+(Daily Hope by Rick Warren, 2017.08.09.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása