Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Élvezd az életet a gyerekeiddel!

2017. augusztus 17. 03:00 - magyarosijulia

„Az embereknek élvezniük kellene az életük minden napját, függetlenül attól, hogy mennyit élnek." (Préd 11:8a, NCV fordítás)

A gyerekeknek szükségük van a vidám programokra és a szórakozásra!

Szükség van arra, hogy a családokban vidámság legyen. Az otthonnak egy olyan helynek kellene lennie, ahol lehet játszani és vidámságban időt tölteni együtt. Egyik nagy hiba sok otthonban az, hogy bár a szülők jó szülők és gondjukat viselik a gyerekeiknek, nincs szórakozás és játék a családban, mert túl elfoglaltak. Egy tennivalókkal teli listával érkeznek haza a munkából. Az a temérdek dolog mind meg kell legyen, és egyszerűen nincs idejük játszani a gyerekekkel.

Elviseled a gyerekeidet, vagy élvezed őket? A gyerekeknek szükségük van a játékra és a vidámságra.

„Az embereknek élvezniük kellene az életük minden napját, függetlenül attól, hogy mennyit élnek." (Préd 11:8a, NCV fordítás)

Amikor a gyerekeim kicsik voltak, volt egy programunk, amit „Apa varázslatos és titokzatos utazásai"-nak neveztünk. Időnként felrúgtam az egész napi rutint, és azt mondtam: „Felejtsétek el a megszokott programokat, most játszani és szórakozni fogunk!" Még olyan is volt, hogy az éjszaka közepén felébresztettem a gyerekeket, bepakoltam őket a kocsiba és valami őrültséget műveltünk, és mindezt egy hétköznap éjjel, amikor suli volt másnap! Na és akkor mi van, ha kimaradnak egy nap a suliból? Viszont biztos emlékezni fognak arra a közös programra. Biztosan emlékeznek arra is, amikor hajnalok hajnálán ébresztettem őket, és zöld színűre festett pirítóst adtam nekik reggelire.

Szórakozz, játssz és élvezd az életet a gyerekeiddel! Élvezd a társaságukat. Egyetlen rutinszerű nap sem fog változást hozni az életükben, de egy különleges program, ami kicsit őrültségnek tűnik vagy vicces, olyan élményeket hagy a gyermekeidben, amelyeket sosem fognak elfelejteni.

Ha az otthonodban nincs játék és vidámság, ne lepődj meg, ha nem akarnak majd otthon lenni. Ha nincsenek vidám együttlétek és nem élvezed a gyerkeiddel töltött időt, ne csodálkozz, hogy amikor felnőnek elköltöznek, és nem túl gyakran kívánkoznak visszajönni.

Ne csak eltűrd a gyerekeidet, hanem élvezz velük együtt lenni!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Mi a fontosabb neked, a tennivalóid vagy a gyerekeid öröme? Miért történik meg olykor, hogy a tennivalóink a gyerekeink elé kerülnek?
  • Hogyan tudsz valami vidám programot csinálni és örömöt okozni ezen a héten a gyerekeidnek?
  • Mit kell feladnod azért, hogy megtehesd ezt?

+(Daily Hope by Rick Warren, 2017.08.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása