Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kérd imában, mielőtt megvennéd!

2017. augusztus 20. 03:00 - K. Juc

521618570.jpg

"Eddig nem kértetek semmit a nevemben. Kérjetek és kapni fogtok, hogy az örömötök a lehető legnagyobb legyen!" (János 16:24, NCV fordítás)

Anyagi szükségben vagy és Isten segítségére vársz?

Isten megígérte, hogy betölti az anyagi szükségeidet, most pedig csak arra vár, hogy a segítségét kérd. Kincseinek tárháza mindaddig nyitva van, amíg elmondod neki a kéréseidet. 

Az egyik oka annak, hogy olyan kevés csodát élünk át életünk során, az hogy nem fordulunk Istenhez a kéréseinkkel. Így Krisztus helyett, a hitelre alapozzuk az életünket. Amikor szükségünk van valamire, akkor ahelyett, hogy megállnánk egy pillanatra és Istenhez fordulnánk – és még jóval azelőtt, hogy ez egyáltalán eszünkbe jutna –, máris elővesszük a hitelkártyánkat. Valójában Krisztus helyett a hitelben bízunk.

Ha szeretnéd látni Istent munkálkodni az életedben, akkor imádkozz az adott dologért, mielőtt megvennéd! Szoktál imádkozni nagyobb vásárlás előtt vagy egyszerűen elintézed a hitelkártyáddal? Minden alkalommal, amikor hitelre veszel valamit – mielőtt imában kérnéd az adott dolgot Istentől –, elzárod egy lehetséges csoda útját az életedben. Mielőtt megvennél valamit, miért nem kérdezed meg Őt róla?

Isten nem fog mindent megadni, amiért imádkozol, ezen ne is lepődj meg! De vannak dolgok, amiket igenis meg akar adni, csak hogy csodát tehessen az életedben. Sokaknak azért nem volt még soha anyagi jellegű megválaszolt imája, mert sosem fogalmazták meg konkrétan a kéréseiket. 

"Eddig nem kértetek semmit a nevemben. Kérjetek és kapni fogtok, hogy az örömötök a lehető legnagyobb legyen!" (János 16:24, NCV fordítás) Tudod miért szeretné Isten, hogy megtanulj imában kérni Tőle? Azért, hogy megadhassa, amit kérsz és ezzel nagyon boldoggá tegyen. Isten egy szerető Apa, nem pedig egy gonosz ogre, aki az egekben ülve, arra vár, hogy tönkretegye az életed. Ehelyett szeretné megáldani azt. Csak kérned kell!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen kapcsolat van az imaéleted és a vásárlási szokásaid között?
  • Milyen stratégia alapján dönt a családod a nagyobb tételek megvásárlásával kapcsolatban?
  • Miben látszik meg az életeden, hogy bízol Istenben az anyagiak terén? 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2017.08.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása