Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jobb szegénynek és becsületesnek lenni

2017. augusztus 21. 03:00 - Anika Enikő

Jobb szegénynek és becsületesnek lenni mint álnok beszédű ostobának.” (Példabeszédek 19:1,GNT fordítás)

beach-2178248_1280.jpg

Isten nem adja áldását a tiszteletlenségre. A Példabeszédek 16:11 ezt mondja: ”Az Örökkévaló azt kívánja, hogy minden mérleg és mérősúly pontos, és minden üzleti megállapodás igazságos legyen.” Ebbe beletartoznak a keresetek, a fizetések és az adó is. Ha szeretnéd, hogy Isten megáldja a pénzügyeidet, akkor becsületesnek kell lenned. A Biblia ezt is mondja: "Jobb szegénynek és becsületesnek lenni mint álnok beszédű ostobának."

Miért fontos ez az elv? Amikor anyagi nyomás alatt vagy az életed egy időszakában, akkor óriási a kísértés arra nézve, hogy csalj illetve hogy ne maradj becsületes, amikor nem jösz ki a fizetésedből. Jelentheti azt, hogy fátylat borítasz az igazságra egy értékesítéssel kapcsoltaban vagy túlzol vagy csökkented az értékét valaminek; vagy csalsz az adózással kapcsolatban. Hoszzútávon mindig vesztesként jössz ki ha elveszíted a becsületességet, tisztességességet. Viszont a jellemünk miatt megyünk a Mennybe, nem a pénzünk miatt. Minding vesztes vagy, ha feladod a tisztességességet!

A Biblia a Példabeszédek 10:22-ben ezt mondja: “Az Úr áldása tesz igazán gazdaggá, nem az ember erőlködése.” A tisztességtelen nyereség bajjal jár. Hogy miért? Ha megfosztasz vagy megrabolsz embereket, akkor másoktól is ezt kapod vissza. Ha csalsz – mondjuk az államot is megcsalod – akkor az élet is csalni fog téged. Amit vetsz azt aratsz.

Hogy tisztességes legyél az anyagiak tekintetében az nem egyszeri és mindenkorra vontakozó elhatározás, hanem minden nap meghozott döntés. Meg lesz a kísértés arra hogy hazudj. Néha a becsületességnek és a tisztességességnek ára van. Megtanultad ezt már? Néha ára van az igazságnak.

Isten azt mondja, hogy ha hűségesek vagyunk hozzá ebben, akkor soha nem kell aggódnunk az anyagi szükségleteinkről.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan tudod ma Istent tisztelni az életed anyagi területének tekintetében?
  • Hogyan láttad Isten áldásait megnyilvánulni az életedben, amikor nehéz, ám tisztességes döntést hoztál a pénzzel kapcsolatban.
  • Miért nehezebb döntés tisztességesnek lenni az anyagiakkal kapcsolatban?

 

*(Daily Hope By Rick Warren, 2017.08.14)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása