Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne a bankszámládba, hanem Istenben reménykedj

2017. augusztus 22. 03:00 - Anika Enikő

“ Azoknak, a kik gazdagok e világon, mondd meg, hogy ne fuvalkodjanak fel, se ne reménykedjenek a bizonytalan gazdagságban, hanem az élő Istenben, a ki bőségesen megad nékünk mindent a mi tápláltatásunkra.” (1 Timóteus 6:17)

Az egész világegyetemben a teremtett lények közül az ember az aki aggódik. A növények nem aggódnak. Az álltok nem aggódnak. Csupán az emberek azok, akik úgy tesznek, mintha nem lenne mennyei Atyájuk. Amikor az anyagi dolgaid felől aggódsz akkor tulajdonképpen ezt mondod:  Azt hiszem Isten hazug. Nem igazán hiszem, hogy gondot visel a szükségleteimről.” De Isten gondodat fogja viselni, ha a feltételeknek megfelelsz.

Amikor gyerek voltam, odamentem apámhoz a következővel: “Apa; pénzre van szükségem.” A felnőttéválásom során egyszer sem gondoltam arra, hogy vajon érteni fogja-e, mit akarok. Egyfajta íratlan szabály ez a pénzről, hogy a szülők megkeresik és a gyerekek pedig elköltik. A gyerekek soha nem csodálkoznak azon, hogy vajon a szüleik honnan teremtik elő ezt a pénzt. Soha nem aggódtam efelől.

Az aggodalom az ateizmus egyik formája. Minden alkalommal, amikor aggódsz akkor a következőt mondod: "Nem hiszem, hogy van olyan Isten, aki gondomat viseli." Ha keresztény vagy és aggodalmaskodsz akkor úgy viselkedsz, mint egy árva; mint akinek nincs mennyei Atyája aki megígérte újra és újra az Írásokban, hogy: “Gondot viselek a szükésgleteidről, ha engedelmeskedsz és azt teszed,amit parancsolok." A bizalom arra kényszerít, hogy hit által állj.

Az aggodalom egy figyelmeztető fény. Minden alkalommal,amikor az anyagiakkal kapcsolatban aggódni kezdünk, akkor az egy jel arra, hogy kétségbe vonjuk Isten irántunk való szeretetét és gondviselését. Mindig gondba kerülünk, ha kétségesbe vonjuk Isten szeretetét. Mindig.

Máté 6:33 ezt mondja:  Keressétek először az Isten országát és ráadásul minden, amire szükségetek van meg fog adatni.” (GNT fordítás)

Az, vagy azok a dolgok, amiket jobban szeretsz Istennél, azok jelentik az aggodalmad forrását. Egy dolog van, ami első helyen kell hogy álljon az életedben; és ez nem a családod. Minden ami Isten mellett az első helyen van az életedben aggodalmat szül az életedben mert ez a dolog vagy dolgok bármikor elmúlhatnak.

A bankszámlád nem adhat biztonságot, függetlenül attól, hogy mennyire vaskos. A Biblia az 1 Timóteus 6:17-ben ezt mondja: “Azoknak, a kik gazdagok e világon, mondd meg, hogy ne fuvalkodjanak fel, se ne reménykedjenek a bizonytalan gazdagságban, hanem az élő Istenben, a ki bőségesen megad nékünk mindent a mi tápláltatásunkra.”

Reménykedj Istenben, mert ő felelősséggel tartozik a szükségleteidért ha bízol benne.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Van bármi is, amit jobban szeretsz Istennél? Az erre adott válaszod nyílvánvaló mindenki számára az által, ahogyan élsz?
  • Kibe vagy mibe veted a reménységed amikor anyagi szükésgben vagy, illetve recesszió van?
  • Mit tehetsz másképp, amikor aggódni kezdesz?

 

*(Daily Hopy By Rick Warren,  2017.08.15)

Szólj hozzá!
Címkék: remény aggodalom

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása