Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha nagylelkűséget vetsz, nagylelkűséget aratsz

2017. augusztus 24. 03:00 - nagynikoletta

„Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert a jókedvű adakozót szereti az Isten” (2Kor 9:6-7, NIV fordítás).

5.jpg

A Biblia azt mondja a korinthusiakhoz írt második levél 9:6-7-ben: „Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert a jókedvű adakozót szereti az Isten” (NIV fordítás).

A vetés és az aratás elve az élet minden területére vonatkozik, nem csak a pénzügyeidre. Bármit vetsz életedben, azt fogod aratni is. Bármit helyezel letétbe, azt fogod visszakapni is. Ha kritikát vetsz az életed során, aratni is a más emberektől kapott kritikát fogod. Ha kedvességet vetsz, kedvességet aratsz. Ez a betakarítás törvénye. Ha almamagokat ültetsz, nem körtét fogsz kapni, hanem almát. Ha nagylelkűen vetsz, nagylelkűséget fogsz aratni.

Ez a betakarítás elve: valahányszor szükséged van valamire, magot ültetsz. Amikor a gazda a kopár mezőjére tekint, nem zúgolódik. Egyszerűen kimegy és elkezd magokat ültetni. Ha csak kevéske magja van, választhat. Felhalmozhatja készletét, vagy elajándékozhatja. Ha megtartja, az lesz mindene. Ha továbbadja, Isten meg fogja sokszorozni. Ez a csodálatos benne: nem csak azt aratod, amit vetettél. Mindig többet aratsz mint, amit vetettél!

Isten azért alakítja ezt így, mert azt szeretné, hogy hozzá hasonlóvá válj. Isten adakozó. Csakis úgy válhatsz hozzá hasonlóvá, ha megtanulsz nagylelkűvé válni. Amikor fukar vagy, akkor leginkább a Sátánhoz hasonlítasz. Amikor nagylelkű vagy, akkor leginkább Istenhez hasonlítasz. Ha odaadod, amid van, Isten megsokszorozza azt.

Ez logikátlanul hangzik – add tovább, amikor szükséged van rá, és így többet fogsz visszakapni. Azonban, épp ez az, amiért hitre van szükség! Isten azt mondja, hogy úgy kaphatsz, ha adakozol és nem úgy, ha megtartasz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor kaptál többet Istentől vagy másoktól annál, amit te adtál?
  • Hogyan kellene eldöntened azt, hogy mit adj?
  • Mire van szükséged jelenleg az életedben? Hogyan tudnád éppen azt a dolgot odaadni másoknak?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2017.08.17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása