Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kevesebbel többet végzel

2017. szeptember 09. 03:00 - Erika1832

„Hiábavaló korán kelnetek és későn feküdnötök és  csontig koptatni munkával az ujjaitokat. Nem tudjátok, hogy Isten örömmel ad pihenést azoknak, akiket szeret?” (Zsolt. 127:2 MSG fordítás)

willow_tree_quest.jpg

A Biblia azt mondja a Márk 12. rész 30. versében, hogy "Szeresd az Urat, teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből" (NLT fordítás). Másképp fogalmazva: szeresd az Urat minden beszédeddel, minden érzéseddel, minden gondolatoddal és minden cselekedeteddel. Isten elsősorban beszélő, érző, gondolkodó, és cselekvő lénynek formált meg minket.

A "cselekvők" az erejükkel szeretik Istent. Ők az élet energikus aktivistái – a teljesítők, a végrehajtók, a munkát felvállalók, és ők azok az emberek, akik előre lendítik és a gyakorlatban megvalósítanak dolgokat.

Miért vannak „cselekvők”?

A világban el kell végezni bizonyos dolgokat. Nem csak kommunikációra, együttérzésre és megfontoltságra van szükség, hanem tennünk kell azért, hogy a dolgok el legyenek végezve. Olyan emberekre van szükség, akik energikusak, aktívak, akikben tenni akarás van.

De mindenkinek vannak hibái, és a „cselekvőké” az, hogy túl sok munkát vállalnak fel. Ők mindig dolgoznak. Soha nem állnak le, hogy  gondolkozzanak vagy érezzenek és soha nem érnek rá.

Isten azt mondja a Zsoltárok 127:2-ben: „Hiábavaló korán felkelnetek és későn lefeküdnötök és csontig koptatni munkával az ujjaitokat. Nem tudjátok, hogy Isten örömmel ad pihenést azoknak, akiket szeret?" (MSG ford.) Ha te egy „cselekvő” vagy, akkor ez egy jó igevers lehet számodra, amit a fürdőszobai tükrödre kiragaszthatsz magadnak. Isten azt akarja, hogy azok, akiket Ő szeret, pihenjenek is.

Néhányatoknak arra van szüksége, hogy kevesebbet tevékenykedjen. Ez nem azt jelenti, hogy Isten dolgaival foglalkozz kevesebbet, hanem azt, hogy más területeken tevékenykedj kevesebbet, hogy  több idő jusson arra, ami a leginkább fontos.

A Biblia azt mondja, hogy amikor kereszténnyé válsz, Isten belül új emberré formál: "ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az, a régi elmúlt, az új van itt!" 2 Korintus 5:17 (NIV fordítás).

Amikor hívővé válsz, Isten megbocsátja, amit a múltban tettél, megtalálod az életed igazi értelmét, és otthonod lesz a mennyben. Viszont szeretném elmondani neked, hogy mi az, ami nem változik meg, amikor Krisztushoz jössz: a személyiséged. Isten nem lassít le, nem fog vissza téged, amikor hozzá jössz, csak más irányba fordít. És  Ő erőt is akar adni neked. Soha ne felejtsd el, hogy a személyiségedet Ő alkotta meg.

Isten nem akarja, hogy egy másokhoz hasonló klón módjára imádd, szolgáld és szeresd őt. Azt szeretné, hogy a te egyedi személyiségeddel szolgáld őt. És Ő a személyiségedet erővel akarja felruházni, és nem elnyomni. Ő az, aki még inkább azzá tesz, aki vagy, és olyanná, amilyen eddig még sohasem voltál.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

• Te milyen személyiség vagy, beszédes, érző, gondolkodó vagy inkább cselekvő típus? Miért gondolod így?
• Milyen területeken kell, hogy kevesebbet tevékenykedj ahhoz, hogy több időd jusson az igazán fontos dolgokra?
• Te és a barátaid hogyan látják a személyiségedet megnyilvánulni abban, ahogy dicséred és szolgálod az Urat?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.09.02.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása