Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Négy döntés, amely meghatározza a sorsod

2017. szeptember 22. 03:00 - nagynikoletta

„Ha képtelen vagy döntést hozni és bizonytalan vagy mindenben, amit teszel; ne gondold azt, hogy bármit is kaphatsz az Úrtól” (Jak 1:7-8, GNT fordítás).

Dr. Seuss Zode "Úton" (The Zode in the Road) című költeményében a fiatal Zode egy útelágazáshoz érkezik, és meglehetősen hosszú időt tölt azzal, hogy eldöntse, melyik irányba menjen. Azon töpreng, talán az egyik hely túlságosan meleg, a másik túlságosan hideg, vagy az egyik túlságosan meredek, a másik pedig  lejtős. Miután bizonytalanságában fejét vakargatja, Zode végül úgy dönt, biztos ami biztos, "egyszerre indul el mindkét irányba".

Ami azt eredményezte, hogy Zode nem jutott el sehova.

Neked milyen döntést kellene meghoznod? Arra bíztatlak, hogy tégy valami nagyszerű dolgot az életeddel, Jézusért. Ne légy olyan, mint Zode, ne vesztegesd el az életed! Ne légy középszerű! Ne csupán létezz, hanem  hozd meg azokat a döntéseket, amelyek meghatározzák a sorsod!

Íme négy sorsfordító döntés, amelyet mindenkinek kötelessége meghozni:

  1. Kötelezd el az életed Krisztusnak és válj családjának tagjává. Ha még nem tetted ezt meg, mire vársz? A meg nem hozott döntés is egy döntés.
  2. Köteleződj el azon szokások mellett, melyek segítségedre vannak abban, hogy lelkileg növekedhess. Ne légy tutyi-mutyi, közömbös, felszínes keresztény! Gyerünk! Légy olyan, amilyennek Isten szeretne látni!
  3. Használd tehetséged, ajándékaid, képességeid és tapasztalataid arra, hogy Istent és másokat szolgálj. Ha eddig a kispadon ültél, itt az ideje, hogy beszállj a játékba.
  4. Ismertesd meg Jézus Krisztust másokkal. Amikor tudomást szerzel az örömhírről, hírnökké kell válnod azért, hogy mások is hallhassanak róla.

„Ha képtelen vagy döntést hozni és bizonytalan vagy mindenben, amit teszel; ne gondold azt, hogy bármit is kaphatsz az Úrtól” (Jak 1:7-8, GNT fordítás).

Te döntesz!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, Isten miért engedi, hogy döntéseket hozzunk a saját sorsunkra vonatkozólag?
  • A bizonytalanság vagy halogatás eddig hogyan akadályozott meg abban, hogy valami nagyszerű dolgot tégy Istenért?
  • Ma milyen döntés meghozatalát kéri tőled Isten? Hogyan reagálsz rá?
  • Ha még nincs ilyen jellegű kapcsolatod a Krisztussal, kérlek imádkozz az alábbiak szerint.

Mondd: „Drága Jézus Krisztus, magam sem értem, de egy űr tátong a szívemben, amelyet egyedül Te tölthetsz be. Ráébredtem arra, hogy azért létezem, hogy szerethess, és hogy kapcsolatban lehessek Veled. Kérlek, bocsásd meg bűneimet! Mára elérkeztem ahhoz a mérföldkőhöz, hogy elfogadjalak Téged Uramnak és Megváltómnak. Kérlek, légy jelen a szívemben és életemben, és szereteted vegye át magányom és fájdalmam helyét. Szeretnék Egyházközösséged tagja lenni.”

Ha elmondtad az imádságot, Isten meghallgatott téged, és megtetted az első lépést a keresztény élet felé. Kérlek írj és mesélj nekem a döntésedről. A Rick@RickWarren.org e-mail címen léphetsz velem kapcsolatba (angolul).

*  ( Daily Hope by Rick Warren, 2017.09.15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása