Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nyugodj meg, és bízz Isten időzítésében

2017. szeptember 24. 03:00 - daniella_89

“Nyugodj meg az Úrban; várj türelmesen, hogy cselekedjen…ne nyugtalankodj és aggódj - az csak bajt okoz” (Zsoltárok 37:7-8 TLB fordítás)

03-ways-patience-improves-your-health_and-tricks-to-keeping-it-1024x683.jpg


A Példabeszédek 19:2b ezt mondja: “A türelmetlenség bajba sodor” (GNT fordítás). Frusztráló, ha te sietségben vagy, Isten viiszont nem. Isten sosem siet! A Biblia azt mondja, hogy Isten számára egy nap olyan, mint ezer év, és ezer év olyan, mint egy nap. Felesleges sürgetni Istent.  Amikor saját kezünkbe vesszük a dolgokat és "besegítünk" Istennek, rendszerint bajba kerülünk.

Amikor azon vagy, hogy Isten neked szánt álmát megvalósítsd, először "várószobába" kényszerülsz. Ilyenkor jellemző, hogy megpróbálod kitalálni, milyen módon teljesíthetnéd be magadtól a küldetésed.

De a Biblia azt mondja, bízz Isten időzítésében: “Nyugodj meg az Úrban; várj türelmesen, hogy cselekedjen. Ne aggódj és ne nyugtalankodj - az csak bajt okoz” (Zsoltárok 37:7-8 TLB fordítás)

A megnyugvás hitbéli cselekedet. Ilyenkor Istenre vársz. Amikor Jézus a tanítványaival viharba került a tengeren, Jézus békésen aludt a hajóban, miközben a tanítványok fejüket fogták kétségbeesésükben. Amikor felébresztették és megkérdezték Tőle: “Miért alszol?” Ő így válaszolt: “Gondoljátok, hogy mennyei Atyám hagyja elsüllyedni a hajót velem együtt a fedélzeten?” A viharban tanusított nyugalmával Jézus arra tanít bennünket, hogy bízhatunk Istenben a legnagyobb nehézségek közepette is.

Amikor problémáink vannak, hajlamosak vagyunk egész éjjel éberen hánykolódni miattuk. Ám ez azt jelenti, hogy nincs hitünk Istenre bízni a helyzetet. Ő azt mondja: “Ne nyugtalankodj. Emlékezz arra, hogy én mindig veled vagyok, és bízhatsz az időzítésemben”.

Az aggodalom csak elkeseredetté tesz, így inkább kezdj el bízni Isten benned és általad ható erejében, miközben várakozol álmaid megvalósulására.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A nyugalmi helyzet miért tölt el bennünket sokszor bűntudattal?
  • Mit gndolsz, Isten mit próbál tanítani neked, miközben feltartóztat? Mit tanultál magadról és Istenről egy általa tervezett késlekedés folyamán?
  • Mi az az egy dolog amin tudsz változtatni az időbeosztásodban vagy az elvárásaidban hogy ne kísértsen Isten siettetése a hitednek ebben a fázisában?

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2017.09.17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása