Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne érd be kevesebbel, mint a legjobbal Istentől

2017. szeptember 25. 03:00 - Erika1832

 Ne fáradjunk bele a jó cselekvésébe, mert a megfelelő időben aratni fogunk, ha nem adjuk fel. (Gal. 6:9, NIV fordítás)

salgo_2015.JPG

Amikor azt tapasztalod, hogy bizonyos áldások még nem teljesültek be az életedben, ne csüggedj el, és ne add fel!

Izrael fiai sajnos így tettek, és ez akadályozta meg, hogy az Ígéret Földjét birtokba vehessék. Mózes negyedik könyvének 14. részében a 2-4. versekben ezt olvassuk: "Izrael fiai mind Mózes ellen morgolódtak... Bárcsak meghaltunk volna Egyiptomban! . . . Választanunk kellene egy vezetőt és vissza kellene mennünk." (NIV fordítás) Feladták az álmukat. Négyszáz éve tartó szolgaságból szabadultak fel, de vissza akartak menni ugyanoda, mert az álmuk és a reménységük beteljesülése késlekedett.

Vannak, akik Izrael fiaihoz hasonlóan inkább élnek a szolgaságban, mint hogy szembesüljenek a szabadság, és függetlenség kihívásaival. Nem hajlandók szembenézni és foglalkozni a felmerülő problémákkal, és nem igyekeznek megtalálni a megoldást. Inkább feladják, és belenyugodnak a középszerűségbe.

Ne érd be kevesebbel, mint Isten áldásával az életedben, mert ez a legjobb. Ha ez azzal jár, hogy egy konfliktus alagútján kell átmenned, menj át rajta. Lehet, hogy az alagút közepén sötétség vesz körül, és te vissza szeretnél szaladni a világosságra, de ne tedd! Inkább menj tovább, míg ki nem érsz az alagút másik végén a fényre.

Az elbátortalanodás helyett inkább légy kitartó és imádkozz.

A Gal. 6:9 mondja: "Ne fáradjunk bele a jó cselekvésébe, mert a megfelelő időben aratni fogunk, ha nem adjuk fel.” (NIV fordítás).

Az aratás törvénye a következő: a vetés és aratás között egy bizonyos idő mindig eltelik. Az egyik évszakban ültetsz, és a másikban aratsz. Isten látni szeretné, hogy fogod-e folyamatosan művelni „a földedet”, fogsz-e ültetni, vetni bele. Ha látja a következetességet az életedben, akkor aratni is fogsz. Ez nem fog azonnal megtörténni, mert ha ez azonnal történne, nem fejlődne a jellemed, és a hited sem nőne.

A Lukács 18:1 azt mondja nekünk, hogy: "mindig imádkozzunk és soha ne fáradjunk bele". (Phillips fordítás)

Két lehetőségünk van az életben: folyamatosan imádkozni, vagy elcsüggedni. Életünk folyamán vagy az egyiket vagy a másikat tesszük. Ha folyamatosan imádkozol, nem fogsz elbátortalanodni. Ha nem imádkozol folyamatosan, akkor viszont elbátortalanodsz. Elcsüggedsz, amikor szembesülsz az élet problémáival, akár munkahelyi, akár iskolai, akár családi problémáról legyen is szó. Imádkozni kell!

Hogyan imádkozol, amikor késik a megoldás? Imádkozz így: „Segíts nekem Istenem, kitartani és nem feladni!” Isten meg fog hallgatni és segíteni fog. Nem vagy egyedül, ezért ne csüggedj el, még akkor sem, ha várnod kell a szabadulásra.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

• Mit tanultál azokból a helyzetekből, amikor várnod kellett a megoldásra vagy a szabadulásra? Hogyan tudod álmaid megvalósulására alkalmazni ezt?
• Mit jelent folyamatosan imádkozni vagy "mindig imádkozni"? Hogy lehetséges ezt megtenni?
• A múltadban hogyan mutatta meg Isten, hogy Ő hűséges hozzád? Szoktad magad emlékeztetni erre, amikor a várakozás közben kételkedni kezdesz Isten hűségében? 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.09.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása