Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor várakozol, emlékezz Isten hűségére

2017. szeptember 26. 03:00 - csmsdvd

“Áldjad, lelkem, az Urat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled!” (Zsolt 103:2)

Amikor álmaink, vágyaink valóra válása késik, sok mindent hajlamosak vagyunk elfelejteni. Még magukat az álmainkat is. Kezdjük elfelejteni Isten mit tett az életünkben, milyen kegyes volt eddig hozzánk. Megfeledkezünk arról, hogy Isten mindig velünk van, és azt hogy ő milyen hatalmas Úr.

A zsidók a pusztában is hasonlóan hibáztak:„Őseink Egyiptomban nem értették meg csodáidat, nem gondoltak nagy szeretetedre, hanem engedetlenek voltak … a Vörös-tengernél. De az Úr megszabadította őket nevéért, hogy megismertesse hatalmát… de csakhamar megfeledkeztek tetteiről, nem bíztak tervében.” (Zsolt 106:7-8, 13)

Hihetetlen, milyen feledékenyek voltak. Egyiptomban Isten 10 csapással sújtotta az egyiptomiakat, csakhogy kiszabadítsa az ő népét, és Izrael fiai néhány nappal később, mikor a Vörös-tengernél voltak, azt mondták: “Mindannyian meg fogunk halni!” Elfelejtették, Isten mit tett velük, hogy Isten csodát tett és megnyitotta előttük a Vörös-tengert. Átmentek a túlsó partra és azonnal elfelejtették a csodát és elkezdtek panaszkodni: ”Szomjan fogunk halni!” A zsidók folyamatosan felejtettek.

Óvakodnuk kell azonban, hogy túl gyorsan ítéljük el őket, mert mi sem teszünk másként. Mihelyst a vágyunk, kérésünk nem azonnal teljesül, úgy teszünk mintha Isten soha semmit sem tett volna értünk. Tett Isten bármit is érted? Persze, hogy tett. Számíthatsz rá nap mint nap, ma és holnap és holnapután is.

Ahelyett, hogy felejtenél, inkább emlékezz Isten ígéreteire. Több mint 7.000 van belőlük a Bibliában. Amikor egy problémával szembesülsz, keress egy ígéretet, mint például 2Tim 2:13-ban „Ha hűtlenek vagyunk, ő hű marad, mert önmagát meg nem tagadhatja.” Számolj mindig azzal, hogy az ígéret hatása erősebb a problémánál.

Lehet, hogy Isten nem teljesítette be minden ígéretét feléd, mert még vár rád. Szeretné, ha tanulnál tőle, hogy ne félj, ne idegeskedj, ne bizonytalanodj el. Azt akarja, hogy mielőtt megkapsz valamit, tanulj tőle.

Bár Isten mindent azonnal megtehetne, ő egy magasztosabb célért dolgozik. A késedelem nem tántorítja el Istent a céljától. Az inkább a beteljesedést segíti.

“Áldjad, lelkem, az Urat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled!” Zsolt 103:2

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mi tett Isten az életedben, ami az ő hűségét mutatja?
  • Hogyan változtatott Isten a várakozásaid közepette?
  • Miközben Isten várótermében vagy, jellemeden mit tudsz változtatni?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2017.09.19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása