Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne a világhoz igazodj, inkább hagyd, hogy Isten átformáljon!

2017. október 04. 03:00 - kennedymárti

„Ne igazítsátok magatokat e világ normáihoz, hanem engedjétek, hogy Isten alakítson át titeket értelmetek teljes megújulásával. Akkor tudni fogjátok Isten akaratát.” (Rómaiakhoz írt levél 12:2, GNT fordítás)

Két lehetőség van előtted: vagy igazodsz a világ normáihoz, vagy hagyod, hogy Isten megváltoztasson.

Nincs középút.

Kérdezd csak meg Dánielt.

Dániel választás előtt állt. Vagy eszi a király ételét és igazodik a Babilóniai Birodalom diktálta szabályokhoz, vagy nem hajlandó beszennyezni magát és hű marad az elveihez.

Dániel erős maradt. Soha nem felejtette el, ki is ő valójában. Azt mondta, „Megváltoztathatod a helyet, ahol élek, a ruházatomat és a nevemet,  de nem fogod megváltoztatni a szívemet. Nem fogok megfelelni e társadalom normáinak.”

Sokan másképp döntünk, mint Dániel. Ahelyett, hogy az értékrendünkhöz ragaszkodnánk, a többiekhez hasonlóan élünk és hozzájuk igazodunk.

Pedig a Biblia felhívja a figyelmet, hogy „Ne igazítsátok magatokat e világ normáihoz, hanem engedjétek, hogy Isten alakítson át titeket értelmetek teljes megújulásával. Akkor tudni fogjátok Isten akaratát” (Rómaiakhoz írt levél 12:2 GNT fordítás).

Sokat beszélek olyan emberekkel, akik nem tudják, hogy Istennek mi a terve az életükkel, mert már annyira hozzáigazodtak a világ értékrendjéhez. Sokkal inkább foglalkoznak azzal, hogy másokhoz hasonlóak legyenek, mint azzal, hogy azzá az egyedi és különleges személlyé váljanak, akinek Isten teremtette őket. Ha azzal foglalkozol, hogy hogyan igazodj a világhoz, nem fogsz odafigyelni arra, hogy Isten át szeretne formálni téged. És így nem fogod megtudni, mi Isten akarata.

De ha úgy döntesz, ahogy Dániel, és az Istentől való legjobbat választod, akkor Isten át fog formálni téged. És akkor tudni fogod, mi az Ő akarata.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Az életed mely területén akarsz leginkább megfelelni a világnak? Miért?
  • Az életedben kialakult milyen szokásaid vagy tevékenységeid segítenek abban, hogy Istennel együtt tudj tenni azért, hogy megváltozzon a gondolkodásmódod és ne igazodj a világhoz?
  • Ahogyan engeded Istennek, hogy átformálja a gondolkodásmódodat, hogyan látod egyre tisztábban, mi az Ő akarata az életedben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.09.27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása