Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az istenfélő fegyelem sikerhez vezet

2017. október 05. 03:00 - nagynikoletta

„Ne hagyjátok, hogy bármely testrészetek a gonoszság eszközévé váljon és a bűn szolgálatára legyen, hanem teljesen adjátok oda magatokat Istennek…és olyan eszközök legyetek, akik a helyes és igaz dolgot cselekszik Isten dicsőségére.” (Róm 6:13, NLT fordítás)

Dánielnek megvolt a lehetősége a választásra. Megeszi a király ételét, vagy legyőzi az énjét és az étvágyát.

Dániel az utóbbit választotta.

Sok tizenéves nem ezt a döntést hozta volna meg. Gondold csak végig, 15 éves vagy és erőszakkal elszakítottak az otthonodtól. Soha többé nem fogod látni a szüleidet. Egy idegen országban vagy szülői felügyelet nélkül. Ezután az ország leghatalmasabb embere mindenféle jó dolgokat ajánl fel neked és ezt mondja: „A személyzetem tagja leszel. Hatalmat, tekintélyt és sok jó dolgot biztosítok számodra, és  mindenből a legjobbat fogod kapni.”

Vissza tudnád ezt utasítani?

Csak figyeljük meg, hogy mit látunk néha a sportvilágban. Azt a gyereket, aki jól tud kosárra dobni, focizni vagy baseballozni, beválogatják a profi ligákba és rengeteg pénzt kap. Mindenféle jó dolgokkal ellátják. Ő azonban nem tudja kezelni ezt a fajta sikert. A túl korán megtapasztalt túl nagy siker elronthat egy gyereket.

Ez könnyen megtörténhetett volna Dániel esetében is, de mégsem így alakult.  Egy szüleitől elszigetelt 15 éves gyerek létére hihetetlenül fegyelmezett volt. Dániel tükrözte azt, amit Pál több száz évvel később megfogalmazott a Rómaiakhoz írt levél 6. részének 13. versében: „Ne hagyjátok, hogy bármely testrészetek a gonoszság eszközévé váljon és a bűn szolgálatára legyen, hanem teljesen adjátok oda magatokat Istennek…és olyan eszközök legyetek, akik a helyes és igaz dolgot cselekszik Isten dicsőségére.” (NLT fordítás)

Ha Dániel nem lett volna fegyelmezett, nem valósult volna meg Isten terve az életében. De ő fegyelmezett volt.

Ezért ezt mondta a világ leghatalmasabb emberének: „Nabukodonozor, szolgálni foglak, mivel Isten helyezett ide. Az ő akarata miatt vagyok itt, ezért szolgállak. De mivel pogány király vagy, nem fogom elkötelezni magam és nem fogok igazodni az értékrendedhez. Elláthatsz mindenféle jóval, de sosem fogom elfelejteni, hogy én más vagyok. Nem vagyok közületek való. Zsidó vagyok. Nem vagyok babilóniai.”

Ez érettség és fegyelem, különösen egy 15 éves fiatal részéről. Amikor fegyelmezettek és engedelmesek vagyunk és követjük Isten akaratát, Isten szemében sikeresek leszünk.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan tapasztaltad már azt, hogy valaki nem volt fegyelmezett és emiatt másnak fájdalmat okozott?
  • Az életed mely területén küzdesz leginkább azzal, hogy nem vagy elég fegyelmezett? Miért?
  • Hogyan tudnád elérni, hogy fegyelmezettebb legyél?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.09.28.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása