Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Légy szilárd abban, amiben hiszel

2017. október 06. 03:00 - Abidzsil

,,Légy szilárd abban, amiben hiszel. Legyél bátor. Legyél erős.” (1 Korintus 16:13b, NLT fordítás)

stand-out-from-the-crowd.png

A Szentírásban sok helyen láthatjuk, hogy Isten olyan embereket használ, akik bátrak és akik fel mernek állni, amikor mindenki más csak ücsörög.

Nézd meg Dávidot. A történelem során Isten két embernek mutatta meg, hogyan ér véget a világ. Az egyik Dániel (a másik János apostol). Isten úgy használta Dánielt, ahogyan csak nagyon kevés embert a történelem során.

De mielőtt Isten használta volna Dánielt, hogy megváltoztassa a világot, Dániel a világ leghatalmasabb emberének állt ellen. Amikor Nabukadnezár király azt mondta neki, hogy egye meg a babilóniai ételt, ő nemet mondott. Gondolj bele. Elutasította a királyt. Azt mondta: ,,Sajnálom, királyom, de a te ételed nem elég jó nekem. Nem ehetem meg.” Dániel tiszteletet mutatott, de határozottan elutasította a kompromisszumot.

Biztos vagyok benne, hogy rengeteg más zsidó fiatal volt még ott fogságban, akiknek nem jelentett gondot megenni a király ételét. Biztos vagyok benne, hogy az ő hozzáállásuk az volt, hogy ,,de hát mindenki ezt eszi.”

Azonban Dániel ezt mondta: ,,Engem nem érdekel, ha az egész világ a király ételét eszi is. Ez nem helyes, és én nem fogom ezt csinálni.”

Dániel bátran kiállt, még akkor is, ha ő volt az egyetlen, aki ezt tette. A történelemből láthatjuk, hogy a többségnek sokszor nincs igaza. Csak azért, mert a többség jónak tart valamit, vagy mert hoznak egy törvényt valamivel kapcsolatban, az nem jelenti azt, hogy az a dolog vagy az a törvény jó és helyes is.

Csakis Isten döntheti el, mi igaz és mi nem. Csak Ő döntheti el, mi jó és mi rossz. Nem azon múlik, hogy hány ember tartja annak vagy hány ember szavaz rá.

A Biblia azt mondja, ,,Légy szilárd abban, amiben hiszel. Legyél bátor. Legyél erős.” (1 Korintus 16:13b, NLT ford.)

Ma bátor emberekre van szükség, akik kiállnak a gonoszsággal szemben egy olyan világban, ami a rosszat jónak mondja, a sötétséget világosságnak. És mivel Isten erre hív téged is, Ő támogatni fog, és meg fog jutalmazni, ha szilárdan kiállsz mellette.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Milyen bátorító történeteket hallottál vagy olvastál, ami azt mutatja, hogy valaki kiállt valami mellett, ami nem volt népszerű?
  • Mi az, ami elbátortalanít attól, hogy bátran kiállj valami rossz ellen?
  • Milyen példák vannak a történelemben arra, hogy a tömegnek nem volt igaza?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.09.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása