Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jézus tanítványai sosem hagyják abba a tanulást

2017. október 11. 03:00 - FodorImi

A bölcs férfiak és nők mindig tanulnak, mindig figyelnek, hogy új ismeretet szerezzenek.” (Példabeszédek 18:15, The Messsage fordítás)

Minden egyes vezető egyben tanuló is. Ez alól nincs kivétel. Mikor az iskolában tanítasz, szülőként otthon ügyelsz a gyerekekre, vagy egy vevőszolgálatnál dolgozol, másokat vezetsz. Ahhoz, hogy ezt minél hatékonyabban tehesd, folyamatos tanulásban, fejlődésben kell lenned.

Ha többé nem tanulsz, elkezdesz meghalni. Ez ennyire egyszerű.

Nem számít mennyi idős vagy és az sem, mit tettél le az asztalra, folyamatosan tanulnod kell. Új képességeket kell megszerezned. Újabb és újabb anyagokat kell megtanulnod. Új könyveket kell elolvasnod. Újabb Biblia tanulmányozásba kell belekezdened.

A Biblia azt mondja a Példabeszédek 18:15-ben: „A bölcs férfiak és nők mindig tanulnak, mindig figyelnek, hogy új ismeretet szerezzenek.”

Az egyik legfontosabb szereped az életedben, hogy diák vagy. Jézus azt akarja tőlünk, hogy a tanítványai legyünk. Tanulod, hogy mit jelent Krisztust követni.

Jézus tanítványai folyamatosan tanulnak. Sosem hagyják abba.

Mikor 14 éves voltam, elkezdtem olvasni hetente két könyvet. Egy ponton az életemben naponta elolvastam egy könyvet. Most már ott tartok, hogy több, mint 35.000 könyv van a könyvtáramban. Miért? Mert az emberek, akikkel együtt töltöd az időd és a könyvek, amiket elolvasol, fogják meghatározni a jövődet.

Magadnak teszel szívességet a folyamatos tanulással. A Biblia arra tanít minket, „Aki értelmet szerez, önmagát szereti, aki szeret tanulni, sikeres lesz.” (Példabeszédek 19:8, NCV fordítás)

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Hogyan látod, milyen hatással volt a folyamatos tanulás a hozzád közel álló emberekre?
  • Mik azok az utak, melyeken ma folytatod a tanulásod?
  • Mely témákról szeretnél többet tanulni? Milyen terv segítene neked ebben?

*(Daily Hope by Rick Warren – 2017.10.04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása