Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten imádata a tanulás első lépése

2017. október 17. 03:00 - K. Juc

„Kezdd Istennel! Az első lépés a tanulásban, hogy meghajolsz  Isten előtt. Csak a bolondok hagynak figyelmen kívül ilyen bölcsességet és tudást.” (Példabeszédek 1:7, Message fordítás)

1299441_student_nurse_studying_1.jpg

Hogyan lehet belőled jó diák?

Úgy, hogy imádod Istent. 

A Biblia így foglamaz: „Kezdd Istennel! Az első lépés a tanulásban, hogy meghajolsz Isten előtt. Csak a bolondok hagynak figyelmen kívül ilyen bölcsességet és tudást.” (Példabeszédek 1:7, Message fordítás).

Pál apostol mondta egyszer Timóteusnak, hogy sok emberrel az a gond, hogy bár nagy a tudásuk – de nem azzal kapcsolatban, ami a legfontosabb. Valójában Jézus is így szólt a vallási vezetőkhöz: „Állandóan a Bibliátokat bújjátok, mert azt hiszitek, hogy ott találjátok meg az örök életet. De nem látjátok a fától az erdőt, mert az Írások mind rólam szólnak!” (János 5:39, Message fordítás).

Egy nap, amikor az életed végére érsz, megállsz majd Isten előtt. Ez lesz a záróvizsgád, ami sokkal fontosabb, mint bármelyik vizsga, amelyen korábbi tanáraidnál vagy oktatóidnál részt vettél.

Ezen a vizsgán nem arról fogsz beszélgetni Istennel, hogy hogyan teljesítettél matekből vagy a humán tárgyakból.

Ezt a kérdést fogja feltenni: „Ismertél engem?”

Mit fogsz erre válaszolni?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miként lehetséges, hogy sokan óriási tudásra tesznek szert, mégis elvétik az élet igazi értelmét?
  • Hogyan tett az Istennel való kapcsolatod jobb tanulóvá az életed minden területén?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017. 10.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása