Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Segíts másokat azzal, amit Isten Neked tanított!

2017. október 23. 03:00 - daniella_89

 

“Dániel ezután bement Arjókhoz, akinek a király megparancsolta, hogy végezze ki a babiloni bölcseket. Dániel ezt mondta neki: Ne öld meg a a bölcseket! Vigyél a királyhoz, és én megmondom az álma jelentését.“ (Dániel 2:24 NLT fordítás)

30214354_l.jpg

Amikor egy lehetetlennek tűnő kéréssel nézel szembe, a legegyszerűbb megoldás feladni azt. Úgy gondolod, hogy a főnököd kereshetne valaki mást a feladatra. Feltételezed, hogy a társad egyszerűen nem ért meg téged. Gyanús számodra, hogy a tanárod nem tartja számon a kiadott feladatok mennyiségét.

Ám mi történik akkor, ha Istennek más tervei vannak? Előfordulhat e, hogy Isten szándékosan terelt téged  ebbe a helyzetbe, hogy általa segíthess valaki másnak?

Erre ad bizonyságot Dániel története, amellyel az elmúlt néhány napban foglalkoztunk. Láthattuk, hogy Dániel nagyszerű példát tanusít, amelyet érdemes követni, ha lehetetlen helyzetbe kényszerülünk.

1. Ne ess kétségbe, és kérdezgesd, hogy miért történik mindez..
2. Kérj több időt.
3. Gyűjts imatársakat.
4. Imátkozz Istenhez támogatásért.
5. Kérd Isten természetfeletti segítségét.
6. Dicsőítsd Istent.

 Dániel azután használta mindazt, amit Isten megmutatott neki, hogy megmentsen másokat. Isten megmentette Dánielt a lehetetlen feladattól, de ezt nemcsak Dániel érdekében tette. Isten azt akarta, hogy Dániel másokon segítsen.

A Biblia szerint:“Dániel ezután bement Arjókhoz, akinek a király megparancsolta, hogy végezze ki a babiloni bölcseket. Dániel ezt mondta neki: Ne öld meg a a bölcseket. Vigyél a királyhoz, és én megmondom az álma jelentését.“ (Dániel 2:24 NLT fordítás)

Isten választ adott a király álmára, de Dániel nem fedte fel azt anélkül, hogy ne biztosította volna a babilóniai bölcsek biztonságát.

Isten nemcsak téged akar megmenteni, hanem mindenki mást is! Féltve óvja a családodat és a barátaidat, ugyanakkor  a versenytársaidat és ellenségeidet is. Isten számára mindenki egyformán fontos.

Nekünk is pontosan ezt kellene tennnünk.
Éppen ezért van szükség arra, hogy te és én minél több emberhez juttassuk el a Jézusról szóló evangéliumot. Isten akarata, hogy mindenki megismerje saját életének küldetését, továbbá, hogy mindenki egytől-egyig megismerje Őt.

Ez a te bizonyságod és küldetésed a világon.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan segíthetsz más embereknek azáltal, amit Isten tanított neked?
  • Kinek van szüksége a környezetedben arra, hogy tudja, Isten megmentett téged?
  • Kinek segítene, ha tudná mindazt, amit Istentől tanultál ?

 

*  (Daily Hope by Rick Warren, 2017.10.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása