Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten veled van a lángok között is

2017. október 25. 03:00 - csabanagy89

„Mikor vizen mégy át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok el nem borítnak, ha tűzben jársz, nem égsz meg, és a láng meg nem perzsel téged.” (Ézsaiás 43:2 - Károli)

fire.jpg

 

Tombol a hőség.

Senki nem szereti ezt az érzést.  Ez történik, ha nő a nyomás, ha vészesen közelednek a határidők, és amikor  megállás nélkül nőnek a felénk iráyuló elvárások.

Dániel és három barátja is érezte, hogy forróság veszi körül őket – szó szerint és átvitt értelemben is - ahogyan azt olvashatjuk Dániel próféta harmadik könyvében.

Amikor Dániel barátai nem imádták leborulva Nabukadnezzar király szobrát, a király féktelen haragjában izzó kemencébe dobatta őket, amelyet hétszer erősebben hevítettek fel a megszokottnál.

Szó szerint befűtöttek nekik.

Isten azonban velük volt a tűzben is.

Nebukadneccar király döbbenten ugrott fel, és kérdezte udvari embereitől: "Nem három férfit dobtunk megkötözve a tűzbe? Azok így válaszoltak: Valóban úgy van, ó Felség! Ő azonban így szólt: Én mégis négy férfit látok szabadon járni a tűzben, ráadásul egyetlen sérülés sincs rajtuk. A negyedik úgy néz ki, mint valamiféle isten."(Dániel 3:24-25 – Új fordítás)

Természetesen te is és én is jól tudjuk, hogy nem  "valamiféle isten" volt velük a lángok között. Jézus volt az– Isten egyszülött fia. Ő volt jelen velük a tűzben.

És Veled is Ő sétál keresztül a lángokon.

Jézus azt mondja nekünk: „és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig” (Máté 28:20 – Új fordítás)

A Biblia szerint soha nem leszel egyedül. Isten mindig veled lesz.

Ézsaiás próféta könyvében ezt olvassuk: „Mikor vizen mégy át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok el nem borítnak, ha tűzben jársz, nem égsz meg, és a láng meg nem perzsel téged.” (Ézsaiás 43:2).

Figyeljük meg, hogy a Bibliában nem azt olvassuk ’ha átmész a vizeken’, hanem azt, hogy „mikor vizen mégy át”.

Biztosan lesznek nehézségeid az életben. Ám Jézus mindig veled lesz, bármi történjék is.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen módon érzékelted, hogy Isten veled van a nehéz időkben?

  • Miért nehéz észrevennünk Isten munkálkodását, ha a dolgok bonyolulttá válnak körülöttünk?
  • Kinek tudod ezt a reményteljes üzenetet átadni, aki éppen nehéz napjait éli?

*  (Daily Hope by Rick Warren, 2017.10.18.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása