Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A sikeres emberek segítik a szegényeket

2017. november 02. 03:00 - Anika Enikő

„Szólj annak érdekében, aki nem tudja jogait megvédeni! Emelj szót amellett, aki bajba került! Szólj, és ítélj igazságosan! Karold fel a szegények és a nyomorultak ügyét. " (Példabeszédek 31:8-9, GNT fordítás)

Ha sikeres életet szeretnél élni, a Biblia felkínál néhány, a társadalommal szembemenő útmutatást.

Szolgáld a szegényeket!

Hogyan segíthet bennünket a szegények szolgálata, hogy sikeresek legyünk?

A Biblia számos példát hoz erre; nézzünk most meg ezek közül néhányat:

  • Boldoggá tesz. „Ha boldog akarsz lenni, légy kedves a szegényhez; bűn az, ha megveted a másikat." (Példabeszédek 14:21, GNT fordítás).
  • Tisztelni fogod Istent. Aki a szegényt elnyomja, annak Teremtőjét bántja meg, aki pedig segít a szegényeken, Istent tiszteli ezzel." (Példabszédek 14:31, NCV fordítás).
  • Jobb vezetővé fogsz válni. „Igazság és tisztelet övezi a vezetőséget, amikor a hangtalan szegénnyel igazságosan bánik." (Példabeszédek 29:14, GNT fordítás).

Láttam ezt megvalósulni a saját életemben. Néhányan ismeritek a történetemet. Amikor a Céltudatos élet című könyvemet írtam, akkor az világszerte óriási sikert aratott és 137 nyelvre fordították le.

Amikor a könyv legelső mondata így hangzik: „Nem rólad szól!", akkor meglehetősen könnyű ráébredni arra, hogy bármennyi pénz és befolyás, ami ebből származott, az nem engem illet meg, illetve nem saját magam számára adatott. Így, más akkori döntéseinkkel egyszerre, Kay és én létrehoztuk az Acts of Mercy (Az irgalom cselekedetei) alapítványt, amely az AIDS-ben szenvedő szegényeket és gyengéket segíti.

A könyv sikere nem rólam szólt, hanem egyedül Istenről!

A Példabeszédek 31:8-9 kiváltképpen szólt hozzám abban az időben: „Szólj annak érdekében, aki nem tudja jogait megvédeni! Emelj szót amellett, aki bajba került! Szólj, és ítélj igazságosan! Karold fel a szegények és a nyomorultak ügyét. " (GNT fordítás).

Ez az, amit a sikeres emberek tesznek: kiállnak azokért, akik nem állhatnak ki saját magukért.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, miért fontos, hogy a sikeres emberek segítsék a szegényeket és kiálljanak azokért, akik nem állhatnak ki saját magukért?
  • Hogyan láttad a saját életedben, hogy a sikeres emberek segítettek a szegényeken, és a magukat megvédeni nem tudó embereken?
  • Mit tehetnél, hogy sokkal hűségesebben segíts a szegényeken?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.10.26)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása