Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A négy embertípus, akire szükséged van az életben...

2017. november 04. 03:00 - nagynikoletta

„Járj a bölcsekkel, és bölccsé leszel, mert az ostobák barátját baj és kár éri.” (Péld 13:20, NIV fordítás)

holdontome.png

Egymagunkban sosem válhatunk azzá az emberré, akivé Isten szeretne tenni bennünket. Nem így lettünk megalkotva. Mindannyiunknak szüksége van olyan emberekre, akik tanítanak minket, megosztják velünk az életüket, törődnek velünk és növekedésre sarkallnak.

A Bibliában ezt olvashatjuk: „Járj a bölcsekkel, és bölccsé leszel, mert az ostobák barátját baj és kár éri.” (Péld 13:20, NIV fordítás)

Ahhoz, hogy olyanná válj, amilyennek Isten szeretne látni, legalább négyféle embertől kell tanulnod:

  1. Mentoroktól – Ők az oktatóid. Nekem kilenc különböző mentorom volt életem során. Senki nem képes arra, hogy megtanítson neked mindent, így mindegyik mentorod az élet különböző területein fog tanítani majd.
  2. Példaképektől – Ők azok, akik éppen most végzik, vagy már elvégezték azt, amit te is szeretnél. Az életünk során szerzett képességeink nagy részét másokat figyelve sajátítjuk el.
  3. Társaktól/partnerektől – Szükséged van munkatársakra és kollégákra, akik olyan területen végeznek munkát, mint te, és szükséged van olyan emberekre is, akik támogatnak és ösztönöznek abban a munkában, amit Isten rajtad keresztül akar elvégezni.
  4. Barátoktól – A barátaid nem feltétlenül a céljaid elérésében vannak segítségedre. Ők egyszerűen a barátaid, akik szeretnek téged, bármit is teszel. Ha hibázol vagy elrontasz valamit, ők akkor is szeretni fognak. Egy barát akkor is odaáll melléd, amikor mindenki más elmegy. Ekkor derül ki, hogy kik az igaz barátaid.

Egyedül élni nemcsak magányos, de szemben áll Isten életünkre vonatkozó tervével is.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A fenti négy embertípus közül, neked melyikből van a legtöbb, és melyikből a legkevesebb?
  • Miért próbálják meg olyan sokan mások támogatása nélkül élni az életüket?
  • Van olyan ember a környezetedben, akinek rád lenne szüksége mint mentorra vagy példaképre vagy társra vagy barátra?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.10.28.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása