Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne csak ismereteink legyenek Istenről, hanem kezdjünk el bízni is Benne

2017. november 08. 03:00 - csabanagy89

„ ..Isten sok dolgot bízott rád. Őrizd meg ezeket! Tartsd magad távol azoktól az emberektől, akik ostoba dolgokat beszélnek, amik nem Istentől valók! Kerüld el azokat, akik az igazság ellen érvelnek! Ezek azt mondják, hogy ők ismerik, mi az igazi „tudás”— amely azonban csak üres fecsegés. Egyes emberek, akik azt állítják, hogy bennük megvan ez a „tudás”, már el is fordultak a hittől.” (1 Timóteus 6:20-21. Egyszerű fordítás)

11-01-17-unshakeable-moving-from-what-we-know-about-god-to-what-we-trust-about-god.jpg

A fej és a szív között 45 cm távolság van. De sajnos sok ember pontosan ugyanígy 45 cm-re van attól, hogy bejusson a mennyországba. Rendelkeznek tudással Istenről a fejükben, de a szívükbe nem engedték be Őt. Intellektuálisan hisznek az evangéliumban, de soha nem hagyták, hogy az átformálja a szívüket.

Sokáig koptattam az iskolapadot -összesen 24 évig-  mire megszereztem a diplomám mesteri és doktori fokozatát. Őszintén szólva azonban, sok mindent elfelejtettem már azokból a dolgokból, amiket akkor tanultam.

De soha nem felejtettem el a legfontosabb igazságot, amit valaha tanultam. Mégpedig azt, hogy Isten teremtett minket, és hogy célja van az életünkkel. Amíg ezt nem értjük meg, addig nem fogjuk megtalálni életünk értelmét.

Nem a saját magad által kigondolt célokért teremtett meg Isten.

A Biblia azt írja: „ ..Isten sok dolgot bízott rád. Őrizd meg ezeket! Tartsd magad távol azoktól az emberektől, akik ostoba dolgokat beszélnek, amik nem Istentől valók! Kerüld el azokat, akik az igazság ellen érvelnek! Ezek azt mondják, hogy ők ismerik, mi az igazi „tudás”— amely azonban csak üres fecsegés. Egyes emberek, akik azt állítják, hogy bennük megvan ez a „tudás”, már el is fordultak a hittől.” (1 Timóteus 6:20-21. Egyszerű fordítás)

Talán ismered a húrelméletet. Talán ismered a káoszelméletet. Talán otthonosan mozogsz a kvantumfizikában. De ha nem ismered Istent, akkor soha nem fogod megismerni léted valódi értelmét.

Az életed végén Isten egy ’záróvizsga’ elé állít. Azonban van egy jó hír. Nyitott könyves vizsga lesz. Minden kérdésre ott van a válasz a Bibliában.

Ezen a teszten Isten nem fogja megkérdezni, hogy milyen iskolai eredményeid voltak. Nem lesz kíváncsi arra, milyen magasra jutottál karrierépítésed során.Sőt, a bankszámla egyenlegedet sem fogja átnézni.

Ehelyett azt fogja kérdezni tőled: Megismertél engem? Kapcsolatot formáltál a Fiammal, akit elküldtem a Földre, hogy meghaljon érted a kereszten?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért olyan nehéz továbbmozdulni az istenismeret felől az Isten iránti bizalom irányába?
  • Mit gondolsz, miért hagyták abba sokan a kapcsolatépítését Istennel?
  • Ha Isten ma megkérdezné: "Ismered-e a Fiamat?"  - hogyan válaszolnál?

* (Daily Hope by Rick Warren - 2017/11/01)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása