Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Félelmünk akkor nő, amikor nem hagyatkozunk Isten akaratára

2017. november 09. 03:00 - FAmelita

„Uram, kérlek vedd észre a fenyegetéseket, amiket mondtak, és engedd meg nekünk, szolgáidnak, hogy a te üzenetedet teljes bátorsággal szóljuk” (Apostolok cselekedetei 4:29, GNT fordítás)

Mindannyiunknak vannak félelmei. A baj azonban, hogy gyakran hagyjuk azokat eluralkodni az életünkön, ezzel akadályozva magunkat abban, hogy Isten óhaja szerint cselekedjünk.

Ugyanúgy, ahogyan Dániel is ott állt az oroszlán vermében, időnként mi is szembesülünk bizonyos emberekkel és helyzetekkel, amelyek fenyegetőleg hatnak ránk - és tanúságunkra Krisztus mellet.                                                  A kérdés csak az, hogy megadjuk -e magunkat a félelmeinknek, vagy kiállunk Istenért rettegésünk ellenére is?

Ha szeretnél felülkerekedni bénító aggodalmaidon, muszáj, hogy tisztán lásd az előnyeit annak, mit is jelent valójában Isten akaratát követni. A legfontosabb, hogy megértsd, hogy azt tenni, amit Isten akar, már egyértelmű győzedelmeskedés a félelem felett. Ugyanis a félelem egyre nő, és ha nem győzöd le, az mindíg egyre nagyobb erővel tér vissza. Ennek következtében pedig az életed lassan beszűkül.

Mi tehát a teendőd?

Kövesd a korai keresztények példáját. Bizonyosan nem mi vagyunk az első keresztény generáció, amelynek szembe kell néznie a félelemmel. A korai hívők szembesültek az üldöztetés minden formájával. A Cselekedetek könyve némi bepillantást enged nekünk abba, hogyan álltak ki őseink félelemeik ellen. Miközben Péter és János bátran hirdette Jézust a Csel.4-ben, ellenálltak az erőszakos szembeszegülőknek is.

Így imádkoztak: „Uram, kérlek vedd észre a fenyegetéseket, amiket mondtak, és engedd meg nekünk, szolgáidnak, hogy a te üzenetedet teljes bátorsággal szóljuk” (Apostolok cselekedetei 4:29, GNT fordítás)

Nem az a megoldás a félelmeidre, hogy meghátrálsz előlük, hanem az, hogy bátran szembenézel velük.

Sose feledd: Isten nem fogja ketté nyitni előtted a Jordán folyót, amíg te nem teszed meg az első lépést (látod hogyan tette ezt meg Isten Illéssel és Elizeussal a 2 Királyok 2:8-ban). Csupán egyetlen lépést kell tenned mélységes bizalommal, és Isten megmutatja a további helyes utat. Ám ez csakis akkor valósul meg, ha félelemeid nem kötnek gúzsba. .

Indulj el igaz hittel, és figyeld meg, ahogyan félelmeid semmivé foszlanak, miközben Isten vezeti lépteid.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan növekedtek a félelmeid, amikor átadtad magad nekik?
  • Hogyan csökkent a félelem az életedben, mert bátran kiálltál Istenért?
  • Mely félelmekkel birkózol meg a legnehezebben a hétköznapokban? Miért? Hogyan tudnád azokat Isten kezébe adni?

* (Daily Hope by Rick Warren - 2017.11.02.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása