Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A bátorságod motiválni fog más keresztyéneket

2017. november 12. 03:00 - magyarosijulia

„Az Úrban levő testvérek többsége erőt nyert az én bebörtönzésemből és még inkább bátorságuk van félelem nélkül beszélni az evangéliumról.” (Filippi 1:14 HCSB fordítás)

Isten azt akarja, hogy legyen bátorságod és kiállj az Ő útjai mellett amikor mindenki más meghátrál. Ez viszont nem csak a saját javadat szolgálja.

Mások javára is válik.

Amikor nyilvánosan kiállsz amellett, amit Isten akar, akkor biztatás leszel más keresztyének számára is. Amikor kiállsz Istenért, mások is követni fogják a példát!

A bátorság ragályos! Sosem fogod megtudni, hogy milyen sokan csatlakoznának hozzád, ha nem nem lépsz hittel.

A legtöbb ember egy vezetőre vár, aki megmutatja a bátorságot. Egy olyan valakire várnak, mint te, hogy bizonyságot tegyen a hitéről.

Pál ezt írta a Filippi levélben: „Az Úrban levő testvérek többsége erőt nyert az én bebörtönzésemből és még inkább bátorságuk van félelem nélkül beszélni az evangéliumról.” (Filippi 1:14, HCSB fordítás).

Pál bebörtönzése az evangéliumért arra vezetett, hogy mások is nagyobb bátorsággal álljanak ki hitükért.

Isten a te bátorságodat is fel fogja használni arra, hogy mások is bátorsággal merjenek kilépni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan motivált mások bátorsága és hite?
  • Miért ragályos a bátorság?
  • Milyen hitbeli lépéseket tudsz megtenni ezen a héten, amelyek bátorságról árulkodnak és másokat is motiválhatnak, hogy ugyanezt tegyék?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.11.05)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása