Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ötödik lépés krízisben: köszönd meg Istennek a szeretetét és az ígéreteit!

2017. november 18. 03:00 - K. Juc

„Ó, Uram! Nagyszerű és lenyűgöző Isten vagy! A szövetségedhez mindig hű vagy, és el nem múló szereteteddel mindig teljesíted ígéreteidet azoknak, akik szeretnek és megtartják parancsolataidat." (Dániel 9:4b, NLT fordítás)

autumn_leaves.jpg

Az imádságnál nincs fontosabb tennivalód, amikor krízist élsz át. Ahogy eddig is láttuk, Dániel könyvének kilencedik fejezete nagyszerű mintát ad arra, hogyan imádkozz, amikor az életed nehezebb időszakain mégy keresztül. 

Már szó volt arról, hogyan tudjuk:

  •  engedni, hogy Isten beszéljen hozzánk, mielőtt még megszólítanánk,
  •  keresni Istent és figyelni rá,
  •  érzelmeinkkel is kifejezni vágyainkat
  •  és megmutatni, hogy komolyak a szándékaink. 

Mindezek mellett, fontos megköszönnünk Istennek a szeretetét és az ígéreteit is.

Dániel így ír erről: „Ó, Uram! Nagyszerű és lenyűgöző Isten vagy! A szövetségedhez mindig hű vagy, és el nem múló szereteteddel mindig teljesíted ígéreteidet azoknak, akik szeretnek és megtartják parancsolataidat." (Dániel 9:4b, NLT fordítás)

Talán a hálaadáshoz van legkevésbé kedved egy-egy válságos időszakban. Lehet, hogy most mérges vagy Istenre és elégedetlen vagy vele, de pontosan ezért fontos, hogy köszönetet mondj neki. Nézőpontváltásra van szükséged!

Pár igeverssel később a következőket olvassuk: „Az Úr, a mi Istenünk, kegyelmes és megbocsájtó – annak ellenére, hogy lázadtunk ellene." (Dániel 9:9, NLT fordítás).

Hálásnak kell lennünk, hogy Isten akkor is hűséges, amikor mi nem vagyunk azok. Ő minden egyes alkalommal megtartja az ígéreteit. 

Akkor is megtartja az ígéreteit, amikor krízist élsz át, és nem fog elhagyni! Mutasd meg Istennek, hogy te is tisztában vagy ezzel! Hozd a tudomására, hogy bízol benne! 

Ez fontos része az imának, amelyre Isten mindig válaszol a nehéz időszakokban. 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért nehéz krízis idején hálát adnunk Istennek? 
  • Hogyan tudja a hála megváltoztatni a nézőpontodat egy nehéz időszakban?
  • Miért tudnál hálát adni egy ilyen időszakban? 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.11.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása