Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Három kérdés Istennel való kapcsolatod értékelésére

2017. november 20. 03:00 - gabormel

„Ha bennem maradtok, és az én szavaim is bennetek maradnak, kérjetek bármit, amit akartok, megkapjátok.” (János evangéliuma 15:7, NIV fordítás)

Isten azt ígéri, hogy válaszolni fog mindenkinek, aki Őhozzá imádkozik?

A János evangéliuma 15:7-ben ez áll: „Ha bennem maradtok, és az én szavaim is bennetek maradnak, kérjetek bármit, amit akartok, megkapjátok.” (NIV ford.) Ez egy gyönyörűszép ígéret. Azonban a Szentírásban minden ígéretnek van feltétele. Isten feltételhez köti, hogy megadja nekünk, amit kérünk, és ez a feltétel az, hogy őszinte a Vele való kapcsolatunk.

Tedd fel magadnak a következő három kérdést, hogy értékelni tudd, mennyire őszinte a kapcsolatod Istennel:

  1. Hajlandó vagyok beismerni, hogy bizonyos dolgokat a múltban rosszul tettem? Amikor a saját utunkat járjuk, az Istennel való kapcsolatunk nem jó. Nem vagyunk becsületesek, amikor megpróbálunk két különböző életet élni egyszerre – az egyiket Istennek, a másikat magunknak. Akkor, mit kellene tennünk? „Ha azt állítjuk, hogy nincs bűnünk, önmagunkat vezetjük félre, és az igazság nincs bennünk. Ha megvalljuk bűneinket, ő hű és igaz, és megbocsátja bűneinket és megtisztít minden vétkünktől.” (1Ján 1:8-9, NIV ford.) Megvallani Istennek a bűneidet egyszerűen azt jelenti, hogy őszinte vagy Istennel és ezt mondod neki:  „Istenem, neked van igazad. Én tévedtem. Kérlek, bocsáss meg nekem.”
  2. Figyelmen kívül hagyom Isten valamelyik törvényét? Nem jó az Istennel való kapcsolatom, amikor tisztában vagyok azzal, hogy egy olyan dologhoz ragaszkodom, amelyet Isten akarata szerint el kellene engednem. János első levelében a következőképp fogalmaz: „Drága barátaim, ha a szívünk nem vádol bennünket, akkor bizalommal vagyunk az Isten iránt, és bármit kérünk, megkapjuk tőle, hisz megtartjuk parancsait és azt tesszük, ami neki tetszik. Az ő parancsa az, hogy higgyünk az Ő Fiának, Jézus Krisztusnak nevében, és úgy szeressük egymást, ahogyan azt Ő parancsolta. (1Ján 3:21-23, NIV ford.) Most mondhatod, „De hát hogyan tudnám megtartani Isten összes parancsát?!” Senki sem tökéletes!" Isten azonban nem a tökéletességet követeli meg. Csak azt akarja tőlünk, hogy bizalommal és hittel kövessük Őt.
  3. Igazán akarom, hogy Isten akarata legyen meg az életemben?„Az, hogy bizalommal megyünk hozzá, ezt jelenti: bármit kérünk is akarata szerint, meghallgatja. Ha pedig tudjuk, hogy meghallgat bennünket, akkor bármit kérünk, tudjuk, hogy amit kértünk, azt már meg is kaptuk.” (1Ján. 5:14-15, NIV ford.) Amikor Isten akarata szerint kérünk, akkor teljes bizalommal imádkozunk és tudjuk, hogy válaszolni fog. Sok ember mindenféle apró dologgal kapcsolatban ezt kérdezi: „Istenem, a te akaratodban van az, hogy én ezt kérjem?". Azonban az  igazi kérdés nem az, hogy „Istenem, mi a te akaratod ezzel a dologgal kapcsolatban?", hanem az, hogy harmóniában van-e az életed Istennel. Ha igen, akkor a vágyaid és a kéréseid is harmóniában lesznek az Ő akaratával.


Isten megajándékozott minket a Bibliával, hogy megismerhessük Őt és az Ő akarata szerint élhessünk. Ez egy olyan forrás, amihez mindig bátran mehetünk és amely megmutatja, hogy Isten akarata az, hogy sikerrel és jól végezzük a dolgokat, amelyekre kér, hogy tegyünk.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit tapasztaltál, amikor nem engedelmeskedtél Istennek? Milyen okot tudnál felhozni, amiért nem voltál engedelmes?
  • Milyen az, amikor valaki harmóniában él Istennel?
  • Mennyiben lennének mások az imáid, ha teljes bizalommal tudnál imádkozni?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.11.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása