Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A helyes indítékkal imádkozz!

2017. november 22. 03:00 - Abidzsil

,,Amikor kértek és nem kapjátok meg, nem jó indítékkal kértek....csak a saját élvezetetekre akarjátok eltékozolni, amit kaptok.” (Jakab 4:3, NIV fordítás)

praying.jpg

Ha azt várod Istentől, hogy megáldja az életed, neked is hajlandónak kell lenned mások életét megáldani azokkal a jó dolgokkal, amiket Istentől kaptál. Az egyik feltétele a megválaszolt imának az, hogy hajlandó légy segíteni a nálad kevésbé szerencsés embereknek azzal az áldással, amit te kaptál.

A Példabeszédek 21:13 ezt mondja: ,,Aki bezárja fülét a nincstelen segélykiáltására, annak sem válaszolnak majd, amikor ő kiált.” (NIV ford.) Isten azt mondja, ha nem segítünk a környezetünkben élő nehéz helyzetű embereknek, akkor milyen alapon várjuk el, hogy Ő segítsen nekünk.

Isten azt szeretné, ha Hozzá hasonlóvá válnánk. És Isten a szeretet. Az egyik módja, hogy bizonyítsuk, van bennünk szeretet, hogy hajlandóak vagyunk adakozók lenni más emberek felé. Az áldás továbbadásának elve több helyen is szerepel a Szentírásban. Isten megáld minket, hogy mi is áldás lehessünk más emberek életében.

Például imádkozunk Istenhez jó egészségért, de mit fogunk tenni az egészséges testünkkel miután meggyógyulunk? Csak öncélúan a magunk gyógyulásáért imádkozunk, vagy azért, hogy más embereknek is tudjunk segíteni? Amikor azért imádkozunk Istenhez, hogy áldja meg a vállalkozásunkat vagy a munkánkat, hajlandók vagyunk visszaadni egy részét annak, amit kaptunk?

A Biblia azt mondja a Jakab 4:3-ban, hogy: "Amikor kértek és nem kapjátok meg, nem jó indítékkal kértek....csak a saját élvezetetekre akarjátok eltékozolni, amit kaptok.” Fontos tehát az, hogy milyen indítékkal imádkozunk. Az, hogy milyen indítékkal imádkozol fontosabb, mint az, amiért imádkozol. 

Lehetséges jó dologért imádkozni rossz indítékkal? Igen, lehet. Nem mondom, hogy soha nem kell a saját személyes szükségleteidért imádkoznod. Jézus azt mondta, hogy imádkozzunk például azért, hogy Isten adja meg a mi mindennapi kenyerünket. A Márk 11-ben azt mondja, hogy a saját vágyainkért is imádkozhatunk. De meg kell vizsgálnod az indítékodat. Hajlandó vagy megosztani majd az áldást más emberekkel, vagy mindet magadnak akarod megtartani?

Isten nem figyel oda arra, aki csak a saját önzését akarjuk kielégíteni.

Az ima alapja az Istennel való őszinte kapcsolat, a másoknak való megbocsátás és a hajlandóság, hogy továbbadjuk Isten áldásait más embereknek. Isten szeret minket, és meg akar tanítani arra, hogyan imádkozzunk hatékonyan.

Segítő kérdések beszélgetéshez és elmélkedéshez:

  • Hogyan áldott meg téged Isten? Hogyan tudod megosztani ezt az áldást másokkal?
  • Amikor legközelebb félrevonulsz, hogy Istennel időt tölts, mielőtt imádkozol, gondold át, milyen indítékkal  teszed, miért imádkozol. Hajlandó vagy megosztani másokkal azt, amit kérsz Istentől?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.11.15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása