Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az ima, amire Isten válaszol

2017. november 23. 03:00 - daniella_89

"Legyen nektek a ti hitetek szerint" (Máté 9:29b, NIV fordítás)

prayer-man-with-lifted-hands-in-front-of-mountain.jpg
Isten egyetlen imára válaszol: a hitből fakadó imára. A Máté 9:29 ezt mondja: "Legyen nektek a ti hitetek szerint" (NIV fordítás). Sokszor azért valósul meg kevés dolog az életünkben, mert nem is várjuk, hogy több megvalósuljon!

Mi a hit? Erre válaszolhatod, hogy az, amikor "hiszem, hogy Isten meg tud tenni valamit!" De ez nem hit. Ez egy tény. Isten bármit meg tud tenni, akár hiszed ezt, akár nem. Akkor a hit talán az, hogy "hiszem, hogy Isten talán megtesz valamit"? Nem, ez sem hit. Ez inkább remény. A hit az, amikor hiszed, hogy Isten meg fog tenni valamit!

Vannak emberek, akik imádkoznak a szellemi vagy a lelki életükkel kapcsolatos céljaikért, a pénzügyeikért vagy azért, hogy egészségesek legyenek, és úgy gondolják, hogy mivel jó dolgokért imádkoznak, Isten válaszol az imájukra. De az, hogy szeretnénk valamit és vágyunk valamire, még nem egyenlő a hittel. Elvezethet a hithez, de még nem az.

Csoda az, ha veszek egy magot, elültetem a földbe és pár hónap múlva kihajt és lesz belőle egy paradicsompalántám? Nem. Egyszerűen csak együttműködöm Istennek az univerzumra vonatkozó törvényeivel, és azért történik meg. Csoda az, hogy amikor hittel és a Bibliában olvasott feltételeknek megfelelően imádkozom, akkor Isten válaszol? Nem. Ez is egyszerűen csak összhangban van azzal az egyetemes törvényszerűséggel, amit Isten elrendelt.

A Biblia azt mondja, "a te hited szerint", és nem a képességeid, az iskolázottságod szerint, vagy aszerint, hogy mennyire vagy jó ember. Ha betöltöd a Bibliában leírt feltételeket - vagyis hogy őszinte kapcsolatod van Istennel, megbocsátottál másoknak, kész vagy megosztani az Istentől kapott javaidat másokkal, és hittel kérsz Istentől - akkor teljes joggal várhatod, hogy Isten válaszolni fog az imáidra.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit mondanál Istennek egy hittel elmondott imában?
  • A vágy hogyan vezethet el a hithez?
  • Miért akarja Isten, hogy hittel imádkozz?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.11.16.)

Szólj hozzá!
Címkék: hit vágy ima

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása