Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hit kitart az érzelmek változásakor is

2017. december 08. 03:00 - daniella_89

"Hit által hagyta el Mózes Egyiptomot, nem félve a király haragjától. Kitartóan ment, mert szemét azon tartotta, aki láthatatlan." (Zsidók 11:27 NLT fordítás)

sport-motivacio-idezet.png

Létezik egy erős meggyőződés mai kultúránkban, amely mindannyiunkra hatást gyakorol akár akarjuk, akár nem: ami jólesik, azt csináld. Ha megengeded magadnak, hogy a hangulatod irányítson, az életedet az érzéseid szerint éled. Isten másmilyen életet szán neked. Azt akarja, hogy hitből élj, ne érzésekből.

Nem mindig van kedvünk azt tenni, ami helyes. Nem tudom, te hogy vagy vele, de nekem nem mindig van kedvem ahhoz, hogy kedves legyek az emberekkel. Nem mindig van kedvem ahhoz, hogy segítsek elmosogatni a feleségemnek. Nem mindig van kedvem abbahagyni, amit éppen csinálok azért, hogy valaki másnak segítsek.

De Isten tud adni neked egy olyan szilárd hitet, amit az érzéseid nem tudnak megrendíteni.

Az az ember, aki sikeres valamiben, sokszor teszi azt, amihez nincs kedve. Egy olimpikon akkor is edz, amikor nincs hozzá kedve, és egy profi zenész akkor is gyakorol, ha fáradt. Ha jó értékesítő akarsz lenni és sok terméket akarsz eladni, akkor is felhívod az embereket, amikor másnak már nincs hozzá kedve.

Ha mélyebb kapcsolatot akarsz Istennel, időt kell Vele töltened akkor is, amikor éppen nincs kedved hozzá. Azok az emberek, akiknek mély kapcsolatuk van Istennel, rendszeresen időt töltenek Vele, még akkor is, ha úgy kelnek fel, hogy nem ehhez van kedvük. Akkor is időt töltenek bibliaolvasással és imával, ha fáradtak vagy nincs hozzá kedvük.

A hit állhatatos. A hit nem adja fel, nem számít mennyire vagy fáradt vagy mennyi dolgot kellene vagy szeretnél még elintézni.

A Biblia Mózes példáján keresztül beszél arról, hogyan növelheted a kitartást az életedben. A zsidók 11:27 ezt mondja: "Hit által hagyta el Mózes Egyiptomot, nem félve a király haragjától. Kitartóan ment, mert szemét azon tartotta, aki láthatatlan." (NLT fordítás)

Úgy leszel állhatatos, hogy látni kezded a láthatatlant. Csak azok tudnak kitartani az élet legnehezebb időszakaiban, akik annak látják Istent, aki Ő valójában. Csak azok tudják megtenni a lehetetlent, akik látják a láthatatlant. Higgy abban, amit Isten meg tud tenni az életedben, és előre köszönd meg azt, ahogyan munkálkodni fog.

 Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen veszélyt rejthet az, ha az életed az érzéseid szerint éled?
  • Milyen változtatások lennének segítségedre, hogy rendszeresen időt tudj tölteni Istennel?
  • Mit kell meglátnod Istenben ahhoz, hogy még kitartóbb legyen a hited?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2017.12.01.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása