Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten veled akarja tölteni az örökkévalóságot

2017. december 12. 03:00 - FodorImi

Ha pedig annak Lelke lakik bennetek, aki feltámasztotta Jézust a halottak közül, akkor az, aki feltámasztotta a Krisztus Jézust a halottak közül, életre kelti halandó testeteket is a bennetek lakó Lelke által.” (Róma 8:11)

galaxy-2643089_1280.jpg

Isten soha nem ígérte, hogy az élet igazságos lesz. Egy hibás bolygón élünk. A Menny az a hely, ahol minden Isten elképzelése szerint történik. A földi élet más.

Ami azonban a földön történik, csak egy része az életnek.

Eltöltesz 60, 80, esetleg 100 évet a Földön, de évmilliárdokat fogsz eltölteni az örökkévalóságban. A Biblia szerint, ha Jézusba veted a hitedet, akkor az örökkévalóságot Istennel fogod tölteni a Mennyben.

Ez a legfontosabb ok, amiért a Karácsonynak örömtelinek kellene lennie. Isten örök életet adott nekünk!

Az örökkévalóság pedig csodálatos lesz.

„Ha pedig annak Lelke lakik bennetek, aki feltámasztotta Jézust a halottak közül, akkor az, aki feltámasztotta a Krisztus Jézust a halottak közül, életre kelti halandó testeteket is a bennetek lakó Lelke által.” (Róma 8:11)

Milyen lesz a Menny? Újra együtt fogunk lenni azokkal, akiket szerettünk. Jutalomban részesülünk. Meg fogunk pihenni. Olyan felelősséget kapunk, amelyet szeretni fogunk.

És ahogy Róma 8:11 mondja, új testet fogunk kapni. Ez az egyik dolog, amiért a legizgatottabb vagyok a Mennyel kapcsolatban – nem lesz többé öregedő, megromló testünk.

Azért teremtett minket Isten, mert egy családot akart, amelynek tagjaival az örökkévalóságot töltheti. Az igazság, miszerint Isten Veled és velem tervezi az örökkévalóságot, hatalmas örömet okoz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Hogyan változtatja meg az életviteled annak az ismerete, hogy a földi léted jóval rövidebb az örökkévalósághoz képest?
  • Ha Isten azt akarja, hogy a Mennyben vele legyünk, vajon miért élünk jelenleg A Földön? Mi a célod arra az időre, amíg itt vagy?
  • Mit teszel azért, hogy elérd ezt a célt?

 

* (Daily Hope by Rick Warren – 2017.12.05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása