Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten nem a vágyaidat, hanem a szükségeidet tölti be

2017. december 15. 03:00 - Lilla:)

"Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban." (Filippi 4:19, NIV fordítás)

Egyik legnagyobb félelmünk, hogy képesek vagyunk-e betölteni szükségeinket.

Pedig nem kellene!

A Biblia azt mondja: "Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban." (Filippi 4:19, NIV fordítás)

Milyen örömteli ígéret azoknak akik Krisztusban élnek!

Isten nem azt ígéri, hogy minden vágyunkat valóra váltja. Nem ígér Rolls Royce-t vagy palotát. Isten nem egy dzsinn a palackban, azt viszont megígéri, hogy minden szükségünket betölti.

Többségünk ezt nem igazán érti, így hát nem is imádkozunk érte. Az egyik kedvenc versem a Bibliában a Zsoltárok 84:11: "Az Úr semmi jó dolgot nem tart vissza azoktól, akik helyesen cselekszenek" (NLT fordítás).

Jegyezd fel ezt a három szavat: semmi jó dolgot!

Amikor a gyermekeim növekedtek, jó dolgokat akartam adni nekik. Nem tagadtam volna meg tőlük semmi jót. Visszatartottam talán őket a rossz dolgoktól - amik sérülést okoznak számukra; vagy aminek következtében megrekednek a lelki, fizikai vagy érzelmi növekedésben. Azonban nem fogok semmi jót megtagadni tőlük.

Ha én ezt akartam apaként, akkor mennyivel inkább ezt akarná tenni Mennyei Atyánk?

Isten megoldotta a legnagyobb problémádat, amikor eljött a Földre és meghalt értünk. Ha ezt kész volt megtenni, akkor nem gondolod, hogy a többi gondoddal is foglalkozik?

Teljes mértékben. Érdekli az anyagi helyzeted, az egészséged, a karriered. Foglalkozik veled!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miből vetted észre, hogy Isten foglalkozik veled, amikor szükségben voltál?
  • Miért nehéz néha bízni Istenben, amikor éppen szükséghelyzetben vagyunk?
  • Mit gondolsz, miért várja Isten, hogy a segítségét kérjük, amikor gondokkal nézünk szembe?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.12.08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása